Lepo pozdravljeni vsi!
Prebiram forume in sem cisto navdusena, kako ste nekateri pripravljeni pomagati z nasveti.
Tudi jaz bi rabila kaksnega. Imam 5mesecnega sincka Adama, ki ima zelo rad frutke. Lani sem za poskus usjala korenje (s fantom sva se lotila vrtnarjenja), ki je bilo zelo zdravo in sladko, ceprav je bilo gojeno bio - brez kakrsnih koli dodatkov. Letos spet upam na obilen pridelek. Doma imam tudi sokovnik na centrifugo za sok. Sicer je sveze iztisnjen sok najboljsi, vendar pa bo korenja ogromno (vsaj upam, semena imam res veliko) in bi ga nekako rada usteklenicila. Zbiram ze steklenicke in zamaske od frutkov in podobnih pijac, zanima pa me, kako neki naj naredim, da bi mi taksen domac sokec zdrzal vsaj 2 meseca ne da bi se pokvaril brez kaksnih dodanih sladkorjev ali citronske kisline, se pravi: 100% korenje. Pri Fruktalu jim to uspe. Ali je isto mogoce tudi pri meni doma?
Imam tudi sterilizator za steklenicke. Okvirno sem razmisljala, da bi steklenicke najprej sterilizirala, mogoce malo prekuhan sok vlila vanje, jih zaprla in spet kuhala... kaj vem, koliko casa.
Ima kdo kaksno idejo? Na pomoc!
Sycia