Zanima me zakaj je potrebno šobe na plinskem štedilniku zamenjati, če je bil priključen na mestni plin ,in kako se to naredi?
Mestni plin
17. mar 2007 3:59
Moj štedilnik je že ob nakupu imel dvoje šobe. Ko mi ga je mojster priklopil, pa je seveda razložil, zakaj so dvoje. Baje je mestni plin drugačen in rabi večje šobe kot oni v plinskih bombah. Kyara
17. mar 2007 5:38
nada22, dobro došla na kulSLO,
sestava in kalorična vrednost mestnega plina in plina iz jeklenk je različna, zaradi tega je tudi " viskoznost " različna ( podobno kot npr. med in voda: če hočeš da se v istem času skozi nekakšno odprtino natoči enaka količina medu in vode, očitno je da odprtini ne moreta biti enaki ).Mestni plin je po sestavi v glavnem vodik in metan, " naftni " plin iz jeklenk pa je zmes butana in propana, slednji ima manjšo viskoznost in manjšo kalorično vrednost ( v primerjavi z mestnim plinom ), zaradi tega rabi večje šobe, ki so za mestni plin prevelike, zaradi česa lahko pride do slabšega izgorevanja..........
To naj naredi " pooblaščena strokovna oseba ".
Oprosti, da sem te zbudil tako zgodaj, pa še sobota je ( a jaz že težim ).
lp
ežoj
17. mar 2007 5:56
nada22 je napisal/a: |
kako se to naredi? |
17. mar 2007 7:04
Saj res, dobrodošla med nami na kulinariki. Sem spregledala, da si naša nova članica. Ežoj, hvala za razlago, sem vedela, ko so mi montirali in priklapljali plin, pa ker je tega že dolgo, sem pozabila, zakaj točno je to tako. Kyara
17. mar 2007 8:41
Nikita je napisal/a: |
Odviješ nameščeno šobo in na njeno mesto priviješ drugo. LP! |
Nikita,
stvar ni tako preprosta, treba je še nastaviti " minimalni plamen ", ki bo, v primeru da so prej bile šobe za npr butan propan in se namestijo za mestni plin premočen, v nasprotnem primeru pa preslab- gorilnik se bo gasil na minimalnem plamenu, zaradi tega sem zapisal, da naj to naredi strokovna oseba.
ežoj
17. mar 2007 10:41
Hvala za pojasnila.Zbudu me pa nisi,ker sem takra prišla šele iz službe. LP NadaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Bučni mufini s kremastim nadevom