21. mar 2007 9:57
Slovenica 1, se da približat originalnim okusom, le prave sestavine je treba imeti. In so na razpolago, samo mesa ni iz vzhodnjaške reje, to je pač slovensko, pa kakšna zelenjava.
Vse ostalo, predvsem sveža zelišča, ki dajejo ton in tisto piko na glede okusa, kupujem v Gradcu, kot tudi kakšno bolj eksotično zelenjavo. Glede na to, da sem na Tajskem in Myanmaru kar precej okušala tamkaj prirpavljene jedi, opazovala dogajanje pri prirpavi (ne v hotelih, ker tam ne spimo, pač pa v lokalih, namenjenih zgolj odmačinom, ali na uličnih stojnicah), lahko verjameš, da zmorem primerjati kaj uspe doma s tistim, kar smo jedli tam. In upam si trditi, da mi uspeva, potrditev pa sem dobila tudi od popotnikov, ki so redni gostje azijskih držav (popotniški, ne hotelski).
Tako da pri meni ni instant eksotičnih variant, kot v kakšninemški povprečni reviji, ali da je neka jed tajska samo zato, ker ima v sebi nekaj kapljic ribje omake in je meso narezano na kose.
Če se res zmenimo za skupno kuho, se nam pridruži, pa potem povej svoje mnenje, velja?
Če je kdo res za takšno skupno kuho, naj se mi javi na zasebno pošto. Bomo videli, koliko nas bo, pa se zmenimo.
Pozdrav, Mamamia
mamamia