A ima kdo recept za to francosko sirovo jed. Sem že iskala med recepti (nimam pa pluskota), pa nisem nič našla.
Hvala!
Maja
MAJAA
A ima kdo recept za to francosko sirovo jed. Sem že iskala med recepti (nimam pa pluskota), pa nisem nič našla.
Hvala!
Maja
MAJAA
13. mar 2007 14:06
www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fquiche_lorraine_ill.html - 45k
Tule tudi vidiš, kako se prirpavi.
Imaš pa preko googla tudi recepte v angleščini, če ti ta jezik ne dela težav, boš hitro našla.
Če ti kdo ne pošlje prej, ti bom jaz poslala popoldan od doma, ker na pamet ne vem recepta.
Mamamia
mamamia
13. mar 2007 14:17
Tule je pa recept v slovenščini:
Blanchy
13. mar 2007 14:19
Mamamia, pošlji prosim, upam, da ga imaš v slovenščini hvala MAJAA
13. mar 2007 14:20
Lotarinška torta (Quiche lorraine)
Testo:
18 dag mehke moke
ščepec soli
7,5 dag masla
3 dag masti
2 žlici hladne vode
nadev:
jajce
rumenjak
zvrhana žlica naribanega sira
sol in poper
1,5 dl smetane ali mleka
1,5 dag masla
2-3 rezine slanine, zrezane na koščke
manjša čebula (dobro zrezana)
ali 12 manjših čebulic
Pripravimo boljše krhko testo in ga postavimo na hladno. Ko je primerno ohlajeno, ga položimo na obroč za pripravo pite.Celo jajce in rumenjak stolčemo, dodamo nastrgan sir,začimbe, mleko ali smetano. Maslo raztopimo v kozici, dodamo slanino in zrezano čebulo ali celo mlado spomladansko čebulico in rjavo prepražimo. Mešanico, delno ohlajeno, stresemo v jajca, dobro premešamo in zlijemo na testo.
Pečemo 25 - 30 minut v pečici pri 1900C.
LP
P.s. Preplonkano iz knjige:Hume, Downes:Kuharica za sladokusce Modri trak
cervus
13. mar 2007 14:42
Quiche Lorraine (link Mamamie)
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/quiche_
200 g krhkega testa
150 g prekajene slanine
100 g naribanega ementalca
2 jajci
2 rumenjaka
1/4 l creme fraiche (ali kisle smetane z vsaj 35 % maščobe)
1/4 l mrzlega mleka
sol, poper, muškatni orešček
Krhko testo razvaljamo na pomokani površini, ga s pomočjo valjarja damo v pomaščen pekač za pite, ob robovih pritisnemo, povaljamo po vrhu, da odstranimo odvečno testo, damo na hladno za 30 minut.
Iz alu folije naredimo daljši trak in z njim z notranje strani obložimo rob pite, da ostane na mestu (točka 10 na linku).
V ponvi prepražimo narezano slanino, brez dodajanja maščobe.
V posodo damo obe jejci, rumenjaka, mrzlo mleko in kislo smetano, sol, poper in muškatni orešček. S soljenjem ne smemo pretiravati, ker je slanina že slana. Dobro stepemo.
Po 30 minutam damo peči testo v pečico, segreto na 180°C, za približno 20 minut. Po 10 minutah odstranimo alu folijo.
Vzamemo iz pečice, po dnu testa potresemo nariban sir, po vrhu porazdelimo slanino (odvečno maščobo zlijemo stran). Vse skupaj prelijemo s kremo, tako da sega do vrha modela za pito. Za 25 do 30 minut damo peči na 180°C.
Postrežemo mlačno.
Pa ne se obesit na vsako besedo, prevod iz fr je svobodno po Prešernu.
Loni Makaroni
13. mar 2007 15:14
loni in vsem ostalim - za drugič - ta page si lahko ogledate tudi v angleščini - če je komu lažje oz ne zna fr lp sam da se kuha..
13. mar 2007 16:13
No, so vse druge opravile zame...Mamamia mamamia
13. mar 2007 17:06
hvala vsem za trud. zdaj me pa zanima samo še, kaj se ponudi zraven, mogoče solata ali kaj drugega? MAJAA
13. mar 2007 18:56
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/pastis_ A bi mi lepo prosim lahko ena prevedla tole v slovenščino. Slikice so zelo nazorne, a o francoščini nimam pojma. Naslov je iz "iste" strani, kot zgornji. Najlepša hvala, vanjatajnsek
13. mar 2007 19:17
http://www.cuisine-french.com/cgi/mdc/l/en/index
Tole je naslov iste strani v angleščini, kot je že Kalipso opozorila.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Orehova rolada