Aritmija

ZOHA  

član od: 25.5.2006

sporočila: 119

tema odprta - 9. mar 2007 12:43 | ogledi: 4.824 | odgovori: 10

Vem da ni ravno tema za ta forum,pa vseeno.Že leta se zdravim zaradi bolezni ščitnice.Vse lepo in prav če se nebi pojavljala ta presneta aritmija.Zdravnik pravi da ščitnica ni vzrok temu.Ja kaj pa je potem????

Gre namreč za meni zelo neprijetne utripe srca.Ne gre za prehitro ali prepočasno utripanje ampak za neredno.Zdi se kot da se srce za hip ustavi,spet drugič strese,meni se enostavno počasi meša od tega.Osebna zdravnica pravi da to ni nič takega in da sem se lahko že zdaj navadila živeti s tem.Ta ženska nima 100 pik.A je katera med vami ki ima podobne težave ali jh je imela.Kako naj si sama pomagam razen izogibati stresu in zdravo živeti?

ZOHA

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

9. mar 2007 12:49

Če so ti naredili vse preiskave in s srcem ni nič narobe, boš morala pač verjeti zdravnici. Jaz živim s tem problemov zadnjih 30 let, včasih pogosto "kašljam" in se tolčem po grodnici, sem tja imam pa dolga mirna obdobja. Zdravnik mi je rekel, da aritmija ob zdravem srcu ni nič nevarnega in naj se izogibam stresu, zdravo živim in neham mislit na utripanje srca. Lisa

Sanjula  

član od: 8.1.2007

sporočila: 52

9. mar 2007 12:57

Zoha, pa kako da te tvoja osebna zdravnica ni napotila h kardiologu? A veš, da obstaja cel seznam različnih aritmij od nenevarnih pa do zelo nevarnih, ki vodijo tudi k najhujšemu. Če se to ponavlja in dogaja že toliko časa, ne išči nasvetov na forumih ampak zahtevaj pregled pri kardiologu. Najlažje je okriviti stres za aritmijo, pa še zdaleč ni vedno samo to vzrok. Morajo ugotoviti zakaj se ti to dogaja, da ni npr. samo psihološki dejavnik. Kar strese me, ko berem kakšne izjave dajejo osebni zdravniki, ker z aritmijo živim kar nekaj časa poleg vseh ostalih bolezni (moj oče ima pač te probleme), sama pa sem se srečevala z njo v puberteti pa se je na srečo potem vse uredilo. Sanjula

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

9. mar 2007 12:57

Moj dedek ima tudi aritmijo. Zaradi tega mu pred 20 leti niso operirali kolkov (ker bi mu lahko odpovedalo srce), potem pa je imel predlani žolčne kamne in še druge težave, zaradi česar so ga morali pri 86 letih 6x!!! operirati. Vse operacije je brez težav preživel. Ne spomnim se, da bi se kdaj zaradi aritmije srca pritoževal ali imel kakšne druge težave zaradi tega. Kozmeja

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

9. mar 2007 12:58

Tudi jaz imam te probleme s srcem,se mi je že skoraj zmešalo od tega.Lani pa sem imela vse preglede srca in ni nič narobe.Mi je pa zdravnik rekel da, ne smem ves čas misliti na to,ker lahko res zbolim na srcu.Bilo je tako hudo da sem jemala celo pomirjevala.Zdaj se počasi navajam na to,je že bolje samo odmisliti moraš. runo01

ZOHA  

član od: 25.5.2006

sporočila: 119

9. mar 2007 13:06

Mene osebna zdravnica ni hotela sama dati na preiskave,dokler nisem enkrat sama zahtevala.To je bilo mislim da pred 6 leti.Pregledali so vse živo še holter sem morala nositi.Zdravnica katera me je pregledala je rekla da ni nič narobe,razen če bodo težave še trajale naj mi osebna zdr. napiše recept za Propanolol zdravila.Ta pa mi jih do danes še ni predpisala.Sej vem da se je treba sprijazniti s težavo,ampak je res nadležna.Tudi pri meni včasih traja nekaj časa da se ne pojavlja. ZOHA

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

9. mar 2007 13:23

Meni je kardiologinja že pri prvem pregledu napisala corjol,pa niti vedela ni kaj mi je.Ko sem dala preiskave skozi,ko je ugotovila da ni nič je corjol kar ostal in ga jemljem še zdaj,čeprav včasih ne vem zakaj. runo01

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

9. mar 2007 22:30

Imela sem pred leti močno aritmijo.Ko sem se jo nehala bat je bilo bolje.Meni preneha biti srce in jas to vem pa se ne počutim slabo.Dvakrat so zdravniki zaznali prenehanje bitja pa ju je skor z stola, ker sta čakala kdaj bo spet začelo biti.Moje počutje je čist ok.Kadar pa mi postane neprijetno,ko preveč bije pa:skočim,sunkovito globoko vdihnem,hitro vstanem.Vedno se umiri.Opazila pa sem ,da primerno hitra hoja daje ritem srcu.Tako sem si zmanjšala utripanje iz 120 na 70. ham-njam

Tanja Kocjan  

član od: 9.1.2003

sporočila: 8

9. mar 2007 23:02

Še moja izkušnja. Ko mi je zdravnik pri zdravniškem pregledu rekel, da imam aritmijo srca, sem mu rekla, da imajo stroje pokvarjene. No pa sem morala še dvakrat na EKG - rezulta je bil vedno enak. Jaz enostavno nisem to hotela priznati (čeprav sem vedela, da je nekaj s srcem narobe, ker zjutraj ko sem se zbudila sem imela večkrat zatečene roke in to je znak za obolenje srca ali ledvic). Pa živim normalno. Čimmanj misliti na to in živeti naprej normalno. Če ti to ne povzroča seveda težav. Tanja Kocjan

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

10. mar 2007 10:12

Moraš h kardiologu na EKG - kardiolog ga zna bolje interpretirati. Fant ima iste težave, srce mu udari nekoliko prej. Ni enakomerno, ampak mu vsak tretji udarec udari nekoliko prej. In so rekli, da ni krize, ampak so mu pa povečali dozo zdravil. Sonja

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

10. mar 2007 10:41

STRES- umiri se, pojdi ven v naravo! Ščitnica začne narobe delovat izključno zaradi konstantnega stresa, v službi, doma. Obrni svoje življenje na glavo, začni cenit sebe in svoje telo, ARITMIJA SRCA=ŽALOSTNO SRCE, malo ga pobožaj in poskrkljaj! danes je tako lep dan, privošči si ga! Petra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti