9. mar 2007 12:05
Sej zato bi pa mešala sama... Uh, kok me prsti srbijo...
Fresh, a pa ti indijsko full obvladaš, a?
lidka
9. mar 2007 12:05
Sej zato bi pa mešala sama... Uh, kok me prsti srbijo...
Fresh, a pa ti indijsko full obvladaš, a?
lidka
9. mar 2007 12:51
Kar velikokrat pripravljam indijsko. Oba noro obožujeva to hrano. V začetku me je bilo malo strah, kako bo šlo, ampak je čisto preprosto. Ampak, veš kako rečejo? Če zvečer ješ indijsko, potem je treba nujno wc papir dati v hladilnik. Ne vem, kako si s pikantno hrano, ampak, če nista najbolj na ti, potem malo eksperientiraj. V začetku raje daj malo manj čilija. Kakšne jedi znajo biti res "hot". fresh
9. mar 2007 12:57
Noro rada imava pekoče, samo zdaj kuham še za otroka, pa malo pazim, da zanjo ni hot...
(včeraj sem delal ghee doma...) Zdaj bom pa začela, še par začimb rabim, pa bo...
lidka
9. mar 2007 13:36
kje pa se ga lahko kupi??
No še par idej: za pečenko ali zrezke: rožmarin, beli poper, sol, olivno olje
ali pa : česen, sol, poper, žajbelj
za polivke: jogurt, česen, peteršilj, sol, poper
ali pa:origano, sol, poper, jogurt
zaenkrat se to spomnim...če pa mi še kaj pade, napišem
biba
9. mar 2007 13:37
Moj mož ga je kupil v Tisoč in en dar v City Parku. lidka
Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 09. mar 2007 13:52:38
9. mar 2007 13:55
lidka, odtipkaj tandoori paste, curry paste, sambal oelek in kaj podobnega, pa maš milijon različic takih pastic:) Za indijsko kuhinjo bi ti priporočala 50 idej Indijska kuhinja, tista mala zadevica, maš not tudi razne paste, ki jih lahko sama zmešaš in pa Krišnovo kuhinjo (je v slo), jaz mam skopirano še iz študentskih časov, pa je kar nekaj uporabnih receptov not - no, kaj je treba malo prilagodit, ampak saj sama veš, kako pekoče imate radi in koliko kdo prenese (sploh tamala) in pri sladkarijah daš manj sladkorja in masti... Pa še ena kraaaaasna knjiga je Indian cooking, debela za 3 prste (moje), pa velika, malo čez A4 format, mislim da založnik Lorenz Books. Sem jo hodila vsak dan gledat na Frankfurtski sejem, ne letošnji, lanski, ampak ker sem kupila že čisto preveč knjig, te nisem, pa mi je še zdaj malo žal... Sem pa na srečo tam srečala sodelavca in ker jo je kupil on, sem si jo potem enkrat sposodila za ena dva meseca, super zadeve! Fant je tam notri našel eno sadno solato, postreženo v polovici ananasa, ki mi jo zdaj ves čas dela:) Tako da se mi je sploh splačalo si jo sposodit:) Aja, pa čestitke za tvojo novo pridobitev! Koliko pa približno stane to čudo in koliko je res uporabno - res stre lovorjeve liste ali malo pretiravaš?Boš prinesla pokazat na naslednje srečanje? Bi rada probala, če je res tako dobro, bi si lahko recimo zaželela za rojstni dan ali pa za porod (me je lih zadnjič fant vprašal, če naj mi kaj da za to, hehe, sem rekla, saj se boš ti tut matral;) - ampak tole bi se tudi njemu splačalo, ker mora sicer on tret v možnarju, jaz ne maram, ker mi vse ven skače... Veri
9. mar 2007 14:12
Veri, za možnar rabiš kar mišice!!! Pa ven je letelo, pa pol vse oprat... Možnar ni najbolj posrečena zadeva...
Tole je super. Res stre lovorjeve liste, nič ne pretiravam. Jaz nisem mogla verjet. Ker v možnarju bi šlo to težko v prahec... No, ni čist prah, da ga pihneš in ga ni, bi bilo pa lepo mazavo, če bi dala olje not... Stane pa 6.900, pojma nimam, kok je to €. Ma poglej na net, jaz ne morem kopirat linkov... Sicer ti pa prinesem pokazat, ni problema. Sem mislila, da je že kdo to čudo kupil, pa že kaj probaval...
Krišnovo kuhinjo imam. Super je. Samo me mal dajejo začimbe... Asafetida? Kalindži? Sabljasti triplat? Tamarinda? To osvojim, pol bo pa šlo...
lidka
9. mar 2007 14:18
ja, lidka, zakaj pa misliš, da možnar prepustim bolj mišičastemu delu najine družinice?;) Ni da ti ne bi verjela, samo sem bila skeptična, ko sem gledala tisti link o flavourshakerju, kjer je jamie mlel rožmarin, pa kar je ven prišlo, so bile še vedno čisto lepe iglice rožmarina... Zato moja skepsa;) Saj jaz si tudi vse samo v sit predstavljam, evri mi nekak ne grejo... Asafatido in pa sabljasti triplat naj bi se dobilo v Krišna centru v Šiški, asafetido imajo 100% tudi v Kalčku, tam sem jo jaz kupila, triplat pa, čaki, grem pogledat v kuhinjo...jap, tudi triplat je iz Kalčka:) Tamarinde pa še nisem našla... Se pa da malo nadomeščat, ni čisto isto, ampak če daš not tok čilijev, kot bi jih oni, je itak vseeno, ker čutiš samo - pečeeeee:) Aja, sem zvohala še to indijsko knjigo: http://www.amazon.co.uk/Complete-Indian-Cooking-Mridu Veri
9. mar 2007 14:20
Ali ta zadeva spremeni lovorjeve liste v prah? Ali se končni rezultat razlikuje od tistega v terilnici?
9. mar 2007 14:27
O, hvala. Bom šla v Kalček...
Ma Jamie je dal sigurno svež rožmarin, pa...
Jaz sem včeraj mlela koriandrova semena in 3 liste lovorja zdraven. Na koncu je tekstura vsega približno enaka...
lidkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni cmoki z makovim sladoledom
Bučna juha s kokosovim mlekom