Psihologija gostinstva

tema je zaklenjena

neznan uporabnik

tema odprta - 14. feb 2002 15:15 | ogledi: 2.346 | odgovori: 6

Z odličnim spoštovanjem!

Vzel sem si čas in dodobra preštudiral nekaj najbolj znanih slovenskih gostiln. Opazil sem precej zanimivih pristopov h gostinskemu poslovanju, pa tudi obilico nespretnosti in splošne nepoučenosti. Predlagam, da v tej temi, še raje pa bi videl, da bi odprli forum v katerem bi se pogovarjali, izmenjavali mnenja in delili strokovne nasvete o psihologiji kulinarike in gostinstva.

Zaradi kompleksnosti zadeve bom potreboval tudi sodelavce in sedaj apeliram na g.Vida Pečjaka s svojim specifičnim znanjem, da mi priskoči na pomoč, ko bo to potrebno.

Tema se mi zdi izredno zanimiva, od nje pa ne bi imeli koristi samo uporabniki gostinskih uslug, temveč mnogokrat tudi gostinci sami.

Konsultacije bi vodil sam, uredništvo Kulinarike pa naprošam, da me podpre in omogoči konstruktivno sodelovanje. Prizadeval si bom obiskati čimveč gostinskih lokalov in povzeti neke splošne lastnosti njihovega delovanja, kar nam bo vsem skupaj v pomoč pri komentiranju kulinarike v obče.

Florjan Nahtigal

neznan uporabnik

15. feb 2002 8:31

Florjan kako kaj murko? Ali bosta skupaj "hodila po gostilnah" in ocenjevala luft. Lp, Topy

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

15. feb 2002 9:14

KUL SLO ,je res KUL ,recepti zastonj ,nasveti zastonj ,ideje zastonj....ja pa seveda recepti za smeh ,malo za šalo malo za res ,pa mamo se fajn . Mejte se fajn ! Marta Vidovič

neznan uporabnik

15. feb 2002 9:45

Tudi približno se mi ne svita, kaj pomeni vsa ta psihologija okoli kulinarike. Okoli kulinarike smo zbrani preprosti ljudje in ni kaj preveč filozofirat. Za sekljanje čebule in mešanje tople župce ne potrbujemo kaj dosti izobrazbe, pa tudi takih pametnjakovičev kot je Florjan ne potrebujemo. Topi, kdo sta Murko in Florjan, ali se poznate? Boris Fedor Kopitnik

neznan uporabnik

15. feb 2002 11:50

Primer št.:001 Lokal: Gostilna Ravbar Kraj: Postojna-Ravbarkomanda Gostilno Ravbar sem obiskal dvakrat in tako tudi vsako naslednjo. To je tudi vzorčni primer. Prvič sem gostilno obiskal v času kosila. Oblečen sem bil v klasično moško obleko s kravato. Zdelo se mi je, da je osebje kar malo zmedeno, ko sem se pojavil. Odpeljali so me v sobo poleg kuhinje, rezervirano za zaključene družbe. Vljudno so me pospremili do stola. Gospa gostilničarka mi je ponudila njihovo najboljšo jed. Prinesli so mi svinjsko pečenko. Zanimalo me je kakšna je kuhinja. Gostilničarka me je grobo ustavila z izjavo, da je za nezaposlene vstop prepovedan. Izgovoril sem se, da bi rad poprnico. Stvar se je spet uredila. Plačal sem povprečno, postregli pa so mi še z degustivom na račun hiše. Drugič sem se v gostilno odpravil v šprtnih oblačilih. Mizo sem si moral poiskati sam. Na naročilo sem moral čakati 20 min. Naročil sem pečenko, kaj sem pravzaprav jedel pa ne bi mogel z gotovostjo trditi. Ko sem zaprosil za solnico sem jo dobil po petih minutah. Ob odhodu sem vprašal, kdaj imajo odprto, pa so mi odvrnili, da piše na vhodnih vratih. Mirno sem zahteval pritožno knjigo. Psihološka ocean: negativno, nezrel pristop, gost ocenjen na zunanji izgled, ter temu primerno tretiran. Prosim za komentar. Florjan Nahtigal

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

15. feb 2002 12:23

Florijan: Ocene lokalov se pošilja v posebno, temu namenjeno rubriko KulSlo. Prosim če to v prihodnje upoštevaš! Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

15. feb 2002 12:51

Kopitnik, ne poznam Florjana in murka, vendar se mi zdi da sta to ena in ista oseba, če se pa motim pa lahko 1x organiziramo osebno srečanje. Vendar žal že zdaj vem, da ne bo nič iz tega, razen če bo kupil v sex shopu moško lutko in jo bo pripeljal s seboj. BjB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti