Pecivo pregrehe

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

7. mar 2007 15:13

No, toliko o ženski, ki "vse ve" ... o bontonu se ji že ne sanja kaj dosti. jessy6

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

7. mar 2007 16:34

jessy, verjemi, vendelini se o bontonu zelo sanja. Če nič drugega, napiše in umolkne ter mirno prenese ves gnev, ki se vsuje na njo. Ona morda le zviška deli nasvete, ampak gneva, jeze, ogorčenosti, besa, žaljivk in še česa takega, kar veje iz nekaterih odgovorv na njeno pisanje, pa pri njej ne najdete.

Analizirajmo pisanje, pa bomo videli, za koga velja načelo, da pusti tudi drugemu, kar je dovoljeno njemu samemu.

 

In med mladimi ljudmi, kar sklepam, da je tudi blogirana lastovka, je izraz ni frke ena vrsta opravičila. Če se pozdravljamo z O namesto dober denar, imajo tudi opravičila več načinov. Vsak ima svoj stil in po njem smo razpozanvni.

 

Sicer  vendi ne ve vsega, ve pa veliko, predvsem pa zna iskati tisto, česar ne ve. En pregovor pa tudi pravi, da je dovoljeno biti nekaj več od drugih, ni pa dovoljeno hoteti biti nekaj več... A se mi zdi, da to zanjo ne velja. Različni načini percepcije, kaj pravite, zato malo širine in strpnosti ne bo odveč.

 

Sibek, daj mi no še eno ljubkovalno ime, da te potem - saj veš daj - v čokoladi utopim....Mamamia

 

mamamia

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

7. mar 2007 18:16

meni je všeč,rada pokukam vse posod.Le tako naprej čestitke blogu in peku.senka senka

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

7. mar 2007 18:32

mamamia,mislim,da leti tale nestrpnost do Vendeline tudi name.Če bo hotela,se bo po moje sama oglasila in povedala.Verjetno ne rabi zagovornika.Ali pa tudi.Si daje ego z veliko žličko v usta,ko bere to zagovarjanje.

Pa da ne bi prišlo do pomote med nama.Zelo rada berem tvoje pisanje in tvoje nasvete,samo tole zagovarjanje mi je pa malo

Sicer sem pa opazila,da so cenjena pisanja v stilu Vendeline,pa pravila slovnice, velikega pametovanja, zato se tudi ne bom več oglašala na forumih.

Saša Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 07. mar 2007 18:36:06

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. mar 2007 19:06

jessy6, vemves pa še kdo, zakaj tako gledanje na vse skupaj. Če hočete videti kaj je žlehtnoba, večvrednostni kompleksi pa kaj vem kaj še vse, pokukajte na npr. kakšen forum na RTV. Tukaj na kulinariki,  nisem še nobenega(o) ocenil kot žleht, kot nekoga ki " soli " pamet ali kaj podobnega, sem pa naletel na nekaj zelo občutljivih, ki so takoj užaljeni, vse sprejmejo s najslabše strani.  Večina ni takih in tudi kakšno nerodno zapisano besedo vzamejo s  prijazne strani, in tako je prav, tisti ki je užaljen, naj ( po moje ) strpno  odgovori/vpraša " sogovornika ", recimo " a to naj sprejmem kot žalitev " ali kaj podobnega. Najbolj se mi je zdelo zamal, ko sem se mogel opravičevat, ker je nekdo bil preobčutljiv, za besede, ki sploh niso bile žaljive ( niti niso bile tako mišljene ).

Tukaj nas je vseh sort od čistih začetnikov do starih kuharskih mačkov. Kulinarika ni egzaktna veda, in kaj je za za enega normalno, je za drugega nesprejenljivo ( naj navedem primer golaža: za ene je golaž le meso, enaka količina čebule, maščoba in rdeča paprika, drugi bojo zraven dali  še marsikaj in trdili, da je to tapravi golaž , prav imajo oboji ).

Navedel bom še lasten primer: z mamamio sva enkrat debatirala o rižu: jaz sem trdil, da se riž obvezno mora oprat, ona , da to ne velja za vse riže. pol pa sem ugotovil, da v vseh starejših knjigah ( ki so pri meni v večini ) piše po moje, v novejših pa po njeno, pa, a bi kam pripeljalo zmerjanje, zamera..... 

pa, prosim, ne v " luft " skakat, češ kaj nam pa soli pamet..........

pa brez zamere

lp 

ežoj

Blog.Lastovka  

član od: 3.3.2007

sporočila: 21

7. mar 2007 19:48

Preden se dokončno sprete, a vam lahko preusmerim višek vaše energije v nekaj lepšega. Sicer sem že enkrat poskusil pokazati, a ni bilo nobenega odziva. A lahko poskusim še enkrat? pllliiiis... http://www.vecer.com/blog/v1/default.asp?kaj=2&blo ežoj me je že na blogu okregal... pa mu nič ne zamerim senka, hvala... vemves, ostani z nami in naj bom še malo off-topic... Imejmo se radi: http://www.vecer.com/blog/v1/default.asp?kaj=2&blo http://www.vecer.com/blog/lastovka

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 934

7. mar 2007 21:35

Lastovka, nebomo se sprli ne, ampak kuhle pa morajo včasih letet, pa se pomirimo in veselo kuhamo naprej. reza

natkas  

član od: 13.10.2003

sporočila: 83

7. mar 2007 23:05

Joj, tako dober recept, jaz pa na dieti.

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

8. mar 2007 0:00

natkas, si mi vzela z jezika Drugače pa ... imate verjetno prav ... z razburjanjem škodimo sami sebi in ne rešimo prav ničesar ... se učim, kako to čimmanj početi, zato sem tudi verjetno tako odreagirala - sem namreč ista: povsod se vtaknem in moram povedat svoje mnenje, četudi ga drugi ne želijo vedno slišati ... bolje pozno kot nikoli. jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti