Pomoč

lili_stef  

član od: 18.1.2007

sporočila: 183

tema odprta - 5. mar 2007 20:28 | ogledi: 1.979 | odgovori: 8

Na hčerinem rojstnem dnevu bom imela bolnika s sladkorno boleznijo in bolnika s holesterolom, ki seveda zelo zdravo živita.Prosim vas, če mi lahko svetujete, kaj bi pripravila, da mi ne sedita pri mizi lačna.V mislih imam narezek, kakšen namaz, seveda brez sladice ne gre.

lili_stef

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

6. mar 2007 8:49

za našo mami, ki je diabetik, jaz ponavadi spečem piščančje prsi (brez kože), katere ohladim narežem na pladenček in poleg ji ponudim pečeno papriko(jo obožuje) in veliko zelenjave ali kako makaronovo solato z jabolkom,.... to lahko jejo vsi na zabavi,pa ni veliko dela s tem, mislim pa da enako lahko je tudi bolnik s holesterolom samo solato in paprike bi jaz potem prippravila z olivnim oljem,... pa kak tatarec,... p.s. drugače pa na zabavah vsi prav radi grešijo plopsa

lili_stef  

6. mar 2007 13:36

Plopsa, hvala lepa za idejo,upam pa da dobim še kakšno. lili_stef

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. mar 2007 14:16

Oba bolnika lahko jesta vse, kar ima pridih po mediteranu. Ribji karpačo, hobotnico, marinirano belo ribo, viško pogačo..... Vendelina jr.

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

6. mar 2007 15:43

Da ne bo vsak videl, da sta gosta nekaj posebnega, lahko v narezek vključiš puranova prsa, govejo salamo ali pršut, sir z manj maščobe. Pa različne solate tudi pašejo zraven (take brez majoneze!). Zelena solata (sezona regrata in čemaža), motovilec, radič, različne barve solat, fižolova, brokolijeva, cvetačna ali iz brstičnega ohrovta z bučnim oljem. Lahko napraviš solatni bar, daš zraven trdo kuhana jajčka, solatne prelive, še kakšna semena in si vsak zmeša svojo solatko. Pri nas zadnje čase je obvezna solata za obiske in vsi so navdušeni. Ali goveji karpačo na rukoli. To lahko jedo vsi brez razlike . Tudi orade ali druge ribe, pečene v soli, so dobre za vse . zvezdica55

lili_stef  

6. mar 2007 18:45

Vendelina, za viško pogačo še nisem slišala.A, je mogoče,da bi dobila recept ? lili_stef

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

7. mar 2007 18:27

pazi tudi na kruh,najk bo za dijabetike. senka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti