Orehi, ki smo jih imeli v skrinji so rahlo žarki pa me zanima če se da s čim izboljšat njihov okus.Ali ao aploh še za uporabo?Hvala
maserka
Orehi, ki smo jih imeli v skrinji so rahlo žarki pa me zanima če se da s čim izboljšat njihov okus.Ali ao aploh še za uporabo?Hvala
maserka
2. mar 2007 10:05
baje da se dajo takšni orehi v vrelo mleko, še enkrat prevrejo in posušijo. To sem enkrat slišala, nisem pa še sprobala, tako da upam da bo pomagalo. Vsaj probaš lahko
Rebeka
Rebeka
2. mar 2007 10:07
maserka, če boš probala, poročaj o uspehu, jaz sem jih enkrat vrgla stran, pa me zanima za naprej Pozdravček Mateja tejča
2. mar 2007 10:50
Pri nas imamo veliko orehov,in so seveda v skrinji...zmeraj ko jih vzamem ven jih najprej operem pod vročo vodo-krop,nato pa joh zložim na pladenj ter na štedilnik na drva ter jih res dobro posušim,nato jih zmeljem.Taki nimajo nobenega vonja. kuharca37
2. mar 2007 12:49
Se pridružujem mnenju kuharce37. Postopek s pranjem z zelo vročo vodo vsaj 3x ponovi, potem orehe dobro osuši in poskusi, zelo verjetno bodo čisto uporabni. rimljanka
2. mar 2007 13:01
operi in v filo dodaj čokolado, to je pomagalo meni plopsa
2. mar 2007 13:22
Hvala, sem probala in je pomagalo. maserka
2. mar 2007 13:49
Jezus kristus jaz jih imam tudi ene 2 kile v skrinji.Grem kar probat če so še ok.Sem čist pozabla da jih sploh imam. ZOHA
2. mar 2007 13:53
po nasvetu gospe ki peče pikote za prodajo,zamrzujemo mlete orehe in se odlično obnese Vesna Leben
2. mar 2007 16:42
Tudi jaz zamrzujem zmlete orehe. Cela jedrca pa takrat, ko jih kupim več naenkrat . Običajno zadnje dni pred Novim letom ali Veliko nočjo. Takrat je največ možnosti, da dobim sveže; ta žaltave poberejo tisti pred mano . Opazila sem namreč, da med letom dostikrat že prodajajo žaltave, zlasti pakirane. Mislim, da se potem, ko so že v skrinji, okus ne spreminja več, saj zato jih sploh dajem vanjo. Najbolje se obdržijo seveda v lupini, ampak tisti so žal dragi .
Tega okrog pranja jedrc nisem vedela in bo gotovo tudi meni kdaj prav prišlo.
Lp
Cila
2. mar 2007 18:16
Uh, take orehe bi vrgla proč. Orehe imamo doma in jih sproti strem za uporabo. Ostale orehe v lupini hranim v vreči na podstrešju. Do sedaj se še ni zgodilo, da bi se pokvarili. Se splača povprašati po kmetijah imajo dosti orehov, ki jih ne morejo vseh porabiti. nashaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Suzanine palačinke
Pure svedri s paradižnikom in baziliko