Imam pekač za vaflje, vendar nikjer ne najdem recepta za vaflje. Ali se najde kakšen strokovnjak, ki bi mi ga "zaupal"?
Recept za vaflje
12. feb 2002 23:19
Imam recepte, pa nimam strojčka. HRUSTLJAVI VAFLJI Potrebujemo: 2 zravnani žlički suhega kvasa 75 g rjavega sladkorja 1 pomarančo 2,5 dl mleka 30 dag moke sol 2 jajca 100 g staljenega masla ali margarine olje za pekač 80 g hrustljavo praženih lešnikov s sladkorjem sladkor v prahu za potresanje V skledi zmešamo kvas, 1 dl mlačne vode in 25 g sladkorja. Skledo pokrijemo in postavimo v posodo z mlačno vodo. Pustimo stati 15 minut. Nastrgamo 2 žlički pomarančne lupine in iztisnemo 3 žlice soka. Oboje zmešamo in dodamo moko, mlačno mleko, razžvrkljani jajci, ščep soli, 50 g sladkorja ter staljeno maslo. Dodamo kvasec in mešamo najmanj 5 minut, da dobimo gladko testo, ki vzhaja 40 minut. Razgrejemo pekač in ga namažemo z oljem. Iz testa spečemo vaflje. Za vsak vafelj damo v pekač približno 5 žlic testa., ga razmažemo in potresemo s po 2 žlicama prepraženih lešnikov in sladkorja. Pekač zapremo. Vaflje pečemo na srednji temperaturi, da so hrustljavi.
13. feb 2002 9:58
Jaz sem zraven pekača dobila celo spisek receptov - za sladke in slane. Če želite, jih nekja prepišem, samo moram prej poiskati ta papir... Pozdrav.neznan uporabnik
13. feb 2002 13:44
Hvala Tini za recept, ga preizkusim še danes. Maya May - bi se priporočala za kakšen sladek recept. Hvala vnaprej! Alja Klakočar
15. feb 2002 7:34
ALJA, pred kratkim sem nekje zasledila naslednji recept ,ga preizkusila in tu je še za vas. 3 jajca ,2 žlici margarini,2 žlici sladkorja v prahu , 1 vanili sladkor in sok pol limone zmiksamo ,dodamo 1/4 l mleka , 11 žlic ostre moke in pol žličke pecilnega praška.Pekač za vaflje pomastimo in segrejemo.Takoj tople vaflje zvijemo v škrnicelj ,nadevamo s poljubnim sadjem ,okrasimo s sladko smetano in oblijemo s čokolado. POZDRAV MARTIKA Marta Vidovič
15. feb 2002 7:53
Alja, se opravičujem, toda ta teden je bil v službi naporen, poleg tega pa sem pozabila recepte doma. Jih dobite ponedeljek. Pozdrav.
16. feb 2002 18:57
Alja, ker pekača za vaflje še nimam, tudi preizkušenege recepta ne. V knigi dr. Oetker Drobno pecivo, Mladinska knjiga 1985 pa sem našla vaflje. Morda ti bodo všeč. 175 g zmehčane margarine penasto umešamo in med mešanjem dodamo 100 g sladkorja, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, 3 jajca in 45 ml (žlice) vode. Nato zmešamo 175 g mehke moke s 3 g pecilnega praška, ju presejemo v masleno kremo. Po potrebi zalijemo še s 3 žlicami vode. Testo po žlicah zlivamo na dobro segret in namaščen model za vaflje in ga zapečemo z obeh strani. Pečene vaflje položimo na rešetko in potresemo s sladkorjem v prahu; po želji ponudimo zraven ribezov žele. Lep pozdrav Katjaneznan uporabnik
19. feb 2002 14:17
Hvala Marti za recept, prav tako tudi Katji.
19. feb 2002 14:38
Alja, moj "vaflomat" je tudi prišel brez receptov, torej sem se znašla drugače - pomagala sem si z Internetom. Še največ receptov sem našla na sledečem naslovu (nekaj sem jiih tudi že uporabila ): http://www.virtualcities.com/ons/0rec/06waffle.htm Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 19. feb 2002 14:38:39neznan uporabnik
21. feb 2002 10:35
Loni, hvalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pečen riž z zelenjavo
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem