Nujno prosim pomoč

*petra*  

član od: 18.1.2007

sporočila: 171

tema odprta - 1. mar 2007 19:34 | ogledi: 1.708 | odgovori: 5

Pravkar delam torto in krema bo smetana z nutello. Sem jo že večkrat delala, do sedaj vedno uspešno. Evo, glih danes, ko pa ni za nas, ampak za prijateljico, se mi je pa smetana sesirila.

Dala sem pol alpske in pol rastlinske, vmešala nutello in verjetno predolgo stepala. Na vrhu je bila kremasta, kot ponavadi, ko pa sem začela mazati torto, se pa vidi, da na sredini ni taprava.

Po okusu se mi zdi, da ni nič narobe, vendar se vidi na izgled, da je sesirjena. Kaj naj naredim? Torto sem že namazala. Ali naj grem po novo smetano, ker me te male grudice plašijo, da ne bo jutri torta slučajno drugačnega okusa?

*petra*

Bogomira  

član od: 30.12.2005

sporočila: 182

1. mar 2007 21:00

Enkrat sem brala v eni reviji z nasveti da sesirjeno smetano segrejemo da se kroglice razpustijo,pustimo ohladiti in ponovno stepemo.Vendar tega sama še nisem preizkusila tako da nevem če to res drži.Glede okusa pa mislim ,da bo ostal enak, saj smetana ni bila pokvarjena. lp Bogomira

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

1. mar 2007 21:06

No takih nesrečnih slučajev še nisem imela. sem pa enkrat probala nutello in smetano stopit, pa sm počakala en dan pa sm nasldn dan ko je blo ohlajeno stepala, pa se mi je sesirila. Tako da sem s to šolo končala. Sem pa do zdaj uporabljala že use smetane (špar, merkator, ljubljanske mlekarne, šlag peno ... ) in najbolj sem zadovoljna s hulala in hoferjevo, tako da drugič to probaj. lp Pitončica

angel 1  

član od: 11.12.2006

sporočila: 24

9. mar 2007 13:08

smetano ne smeš predolgo stepati in nutelo raztopi in jo počasi s šibo vmešaj v smetano. angel 1

punci1968  

član od: 15.1.2007

sporočila: 48

9. mar 2007 15:00

ko pa sem jo jaz enkrat delala sem tudi stopila nutelo in se mi je smetana sesirila čeprav sem dala ohlajeno nutelo. Najboljše je, če daš nutelo ki je ogreta samo na sobni temperaturi. Strinjam se z Bogomiro, da se okus ne bo spremenil, ker smetana ni bila pokvarjena. punci1968

lili_stef  

član od: 18.1.2007

sporočila: 183

9. mar 2007 15:49

Meni se je tudi že sesirila, ko sem dala pol alpske pol rastlinske. Sedaj pa kupim tuševo rastlinsko litrsko.Je zelo dobra ,pa še uspe. lili_stef

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti