28. mar 2007 14:53
Unicorn, kako narediš royal icening (razumem prav, da govorimo o sladkornem snegu?) in s kakšnimi barvami ga obarvaš? Mijan
28. mar 2007 14:53
Unicorn, kako narediš royal icening (razumem prav, da govorimo o sladkornem snegu?) in s kakšnimi barvami ga obarvaš? Mijan
28. mar 2007 19:50
RI je mešanica beljaka, sladkorjav prahu in vinskega kamna, ki služi v tem primeru kot belilo za snežno bel izgled. Barvala ga pri tortahna slikah nisem, lahko pa ga obarvaš z jedilnimi barvami po želji. unicorn
28. mar 2007 20:48
unicorn je napisal/a: |
RI je mešanica beljaka, sladkorjav prahu in vinskega kamna, ki služi v tem primeru kot belilo za snežno bel izgled. Barvala ga pri tortahna slikah nisem, lahko pa ga obarvaš z jedilnimi barvami po želji. unicorn |
28. mar 2007 22:10
vanya je napisal/a: |
Veri: "my way of telling him", svaka čast! Maš pa tud ideje! Kje si dobila tiste lepe barve za torti v obliki daril. Vijoličasta in oranžna? Aja, pa žabica me tudi zanima. Kaka masa je to, je nareta po modelčku ali po trenutnem navdihu? vanya |
28. mar 2007 22:17
Veri a si tako dobra in nam skopiraš link ali napišeš recept za "mlečno pasto"? kakšen je kaj okus te paste? torte pa so res fenomenalne! hvala in lp, tabina
28. mar 2007 22:24
mijan, ti kar odgovorim, saj unicorn verjetno ne bo jezna:) Koliko daš sladkorja na en beljak, je odvisno, kaj misliš s tem royal icing delat - ker za brizgat je druga konsistenca kot za zapolnjevat prostore v nabrizgano, če delaš recimo "flow in"... ampak recimo nekje 225 g, malo odvisno tudi od velikosti jajca. Od 200 do 350, recimo, če hočeš res trdega za kake posebno tenke zadeve. Vinski kamen lahko kupiš pri "sosedu", na oddelku z bio zadevami, poglej pod bio pecilni prašek in boš videla, da piše vinski kamen:) Sicer pa lahko za snežno belo barvo daš tudi malo limoninega soka zraven. Barvaš z navadnimi živilski barvami, kot ostalo. Če želiš malo bolj elastično zadevo, pri kakih zapletenih čipkastih zadevah, daš pa še žlico glicerina zraven. Veri
29. mar 2007 7:58
Hvala Veri, res je. unicorn
29. mar 2007 8:19
Veri, kok so lepe tortice stana
29. mar 2007 8:21
Veri čudovite torte. jade
29. mar 2007 9:14
Veri hvala za pojasnilo glede royal icinga. Vedno znova me naučite kaj novega! Tudi mene zanima, kje je bilo govora o "mlečni pasti" za dekoriranje. Če katera najde ta forum, naj prosi prilepi link. Hvala v naprej. MijanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdovi svaljki s kislo repo
Veseli tiramisu