4. jun 2007 11:08
mene pa zanima kaj naredite da se vam tičina masa tako lepo sveti. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k
4. jun 2007 11:08
mene pa zanima kaj naredite da se vam tičina masa tako lepo sveti. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k
4. jun 2007 11:39
Jade hvala, grem jutri v nabavo v pek. Vrhnika. A se še kaj posebno splača tam kupiti? Grem prvič, zato ne pozman njihovih izdelkov! lejča
4. jun 2007 11:42
Jaz kupim še temne čokoladne luskice in belo čokolado (se mi zdi, da je 2 kile).
Tokrat pa sem kupila tičino maso, modelčke za izdelavo rožic, angelčka za na torto, modelčke v obliki deteljic, modelčke za izrezovanje črk in bele golobčke. Sprobala pa bom v soboto.
jade
4. jun 2007 14:10
Jade koliko tičino mase si kupila in kakšna je cena. Če boš slučajno barvala tičino maso z barvami iz Pekarne Vrhnika jo daj zelo malo, ker so zelo močne barve! lp Mateja jaz sem imela torto v hladilniku oblečeno v maso tri dni in se nič ne topi, verjetno zaradi maslene kreme. Jo pa delam po receptu G. Goljata 2,5 dcl vode zavreš in kuhaš 1/2 kg sladkorja, dodaš 1 žlico limoninega soka in pustiš da počasi vre 1 uro. Ohladiš in posebej stepeš 1/2 kg masla ali margarine in v curku dodajaš vodo s sladkorjem. S to kremo se krasno krasi jaz z njo obmažem torte, pišem.. http://mperhaj.moj-album.com/album/7236102/ Dve torti sta oblečeni v tičino maso, sem tudi jaz začetnik pri okraševanju! mperhaj
4. jun 2007 14:32
Mperhaj, v trgovini pekarne Vrhnika prodajajo tičino maso samo po 7 kg. Cena je 48 eurov. Kupila sem jo prejšnji ponedeljek. Masleno kremo sem pa naredila takole, maslo in sladkor v prahu v razmerju 1:1 in dodala malo jagodne arome, ker je bila torta jagodna. Mešaš pa kar dolgo, dokler ne postane bele barve, sigurno 15-20 minut. tilenboc
4. jun 2007 14:57
Mperhaj zelo, zelo lepo si vse ustvarila. Kako si naredila tiste miške in ježke? Čudoviti so. jade
4. jun 2007 15:43
Ali imajo še kje tičino maso v manjših količinah, jaz jo rabim za eno torto. Koliko pa je rabiš približno za eno torto? Jade, sicer pa torto lahko posujem kar z luskami , na vrhu pa kakšno sliko, pa bo tudi v redu, važna je predvsem vsebina kajne. Torto bom pekla v soboto za sinovo birmo v nedeljo, upam, da mi rata, rada pa bi jo tudi čim lepše okrasila. lejča
4. jun 2007 18:39
Miške so iz baze po receptu za bombice. Polila sem jih z belo čokolado in smrčki ter repki so iz marcipana, ušesa pa so nalistani mandeljni. lp Mateja mperhaj
4. jun 2007 18:44
lejča je napisal/a: |
Ali imajo še kje tičino maso v manjših količinah, jaz jo rabim za eno torto. Koliko pa je rabiš približno za eno torto? Jade, sicer pa torto lahko posujem kar z luskami , na vrhu pa kakšno sliko, pa bo tudi v redu, važna je predvsem vsebina kajne. Torto bom pekla v soboto za sinovo birmo v nedeljo, upam, da mi rata, rada pa bi jo tudi čim lepše okrasila. lejča |
4. jun 2007 19:03
Mperhaj, hvala. jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
Rižek z lososom