Pomoč-en j. oliverjev recept

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

tema odprta - 28. feb 2007 13:29 | ogledi: 2.495 | odgovori: 9

Ne dolgo nazaj sem gledala(v bistvu večino zammudila) J. Oliverja. Pripravil je kot nekakšen kruh v katerem je bil nadev iz mesa, sira, neke zelejave....in potem iz istega testa  z nadevom iz čokolade.... Ali je katera gledala malo bolj podrobno? V bistvu me zanimajo vsaj v grobem sestavine za nad in testo...ni potrebno točnih meric. Hvala.

ANJA

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

28. feb 2007 13:39

Anja, narediš testo za kruh, ga 1x vzhajaš, še 1x pregneteš in oblikuješ podolgovat trak testa, ki naj bo tako širok, da boš stvar lahko zavila. Notri je nametal pršut, paradižnik (vsaj zdi se mi, da, narezan na rezine), svežo baziliko, trdo kuhana jajca, mocarelo in parmezan. Potem stvar zaviješ, konce stakneš skupaj in ta venec spečeš. Enkrat sem že sprobala to stvar, je precej okusna zadevščina, pod pogojem, da se je še vsaj malo topla. Jajca pa mi ne ustrezajo notri. Za sladko varianto je isto testo za kruh namazal z nutelo, dodal na koščke narezane banane in potresel z oreščki (se mi zdi), potem pa postopal enako. Testo za kurh je pa čisto navadno, nobenega kompliciranja. fresh

certa  

član od: 13.6.2006

sporočila: 27

28. feb 2007 13:42

Naredil je testo za kruh: 1 kg moke, pol litra vode, 3 vrečke kvasa, žlica sladkorja in žlica soli. Testo je razdelil v dva dela. Prvega je razvaljal, položil nanj pršut, mozzarelo, baziliko, suhe paradižnike, jajca in zavil. Drugi del testa je namazal z nutello, položil čez 2 ali 3 na koleščke narezane banane ter posul z narezanimi lešniki. Tudi to je zavil v "potico". Oboje je pekel na istem pekaču. Oba venca je premazal z olivnim oljem, s tem da je čokoladnega po vrhu posul še z zdrobljenimi lešniki. Približen recept :) certa

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

28. feb 2007 13:57

Anja za tega sem pa že jaz zadnjič spraševala, hehe. Pa sem ga naredila v petek zjutraj, za zajtrk (samo mesno varianto). Pa je šel v 20 minutah. vanya

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

28. feb 2007 16:58

ha ha Loni, še sreča da sva na obeh forumih a:))))sem jaz tole skenirala:)))

anja  

28. feb 2007 17:19

Hvala punce, super ste-jaz bo to spekla za moj roj. dan,ko pridejo kolegi na kozarček vinčka in bom zraven ponudila tole zadevo, ker pri 2 majhnih otrocih letos nimam časa kej posebnega delat. ANJA

lejča  

član od: 29.12.2005

sporočila: 30

28. feb 2007 20:43

Anja jaz pa podobno zadevo naredim z listnatim testom, pride tudi zelo dobro pa še hitro je narejeno, kar je še posebej važno, tudi mi imamo malega razposajenca. Naredim pa zelenjavno varianto s sirom, pa mesno zelenjavno za mesojede. Če te zanima ti podrobno napišem. lejča

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. mar 2007 8:56

majamarko, poznam tvoj nik, ampak nisem hotela tukaj razpredati o tem, lahko ti ne bi bilo všeč, če bi napisala da je XXXX že na monu vse objavila. Loni Makaroni

anja  

1. mar 2007 9:41

Lejča hvala, tudi sama sem ravno včeraj za večerjo naredila en hitri test z listnatim testom in nadevom iz mletega mesa in zelenjave-zraven pa jogurt-kot burek....enostavno, hitro, dobro. Sedaj bom pa stestirala še s tem kruhovim testom in pršutom.. ANJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti