28. feb 2007 11:29
Dragička če bi jaz imela takega dedca doma ga po rokah nosim....pri nas pa počnejo moški take reči...ravnokar vidim po tleh v hodniku ostrižene nohte...čaki da jih dobim ...spet jih bojo slišal kuharca37
28. feb 2007 11:29
Dragička če bi jaz imela takega dedca doma ga po rokah nosim....pri nas pa počnejo moški take reči...ravnokar vidim po tleh v hodniku ostrižene nohte...čaki da jih dobim ...spet jih bojo slišal kuharca37
28. feb 2007 12:47
Ežoj, vse pohvale - kapo dol. Sline se mi že po pisalni mizi cedijo
28. feb 2007 12:56
njam! jaz sem pa v soboto naredila tufahije, da ti malo vrnem, ežoj! pa burek v ponedeljek, jade!;) Veri
28. feb 2007 12:59
ežoj...zelo slikovito...lepo... čestitke! Escada
28. feb 2007 14:08
28. feb 2007 14:29
Narobe, Jade! Povabi Veri, pa še Jožeta k sebi na
28. feb 2007 16:08
najprej pohvale: ežoj, zgleda fantastično! ;) me pa zanima glede rozin: a se jih navadno da v baklavo, ali je to le tvoja varianta? to bo pa ravno pripraven recept zame, ker je prijatelj omenil, da ima od vsega na svetu najrajši baklavo in se mu lahko zdaj s tem zahvalim, ker mi je danes rešil ključe od avta, ki so mi padli v jašek... (ja, sem blond, ja
28. feb 2007 16:36
Ugibam, da je tisti vrček iz srebra. A je??? Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 28. feb 2007 16:36:22
28. feb 2007 17:48
Ežoj je prosil za še ako varjanit baklaveEto!Moja baklavca je tud super.No,ni moja,sem recept dobila.Delam v oglatem pekaču(da nič stran ne mečem)in narežem na trikotnike.Razlika v receptu je v tem,da na testo pred orehi,samo na 1 plast,namažem kremco iz:3 jajc,2 kavivi skodelici olja,30 dkg sladkorja in 1 kisle smetane.Kreme ne pride veliko,ker plasti testa ne režem.Meni je tako ušeč,da ne dalam druge.Ti pa povej recept jože kje se dobi tak lep čajnik.
28. feb 2007 21:00
Ej,
še mi v glavo bo stopilo od pohval. Povedati moram, da je vse to zakrivila stana r. s svojimi lepimi slikicami. Pa sem rekel poskusimo ( seveda potem ko sem nabavil digitalni fotoaparat in ga mal obvladal ). Vsem se zahvaljujem za lepe besede ( in pravim, dejte, slikajte in nam pokažite ). Pa še nekaj odgovorov:
- jessy6 pravi: ............. simpl k pasulj. jessy6, narobe, pasulj je v primerjavi z baklavo kompliciran, baklava je enostavno nekaj plasti vlečenega testa, vmes orehi in po pečenj zalito s sladkornim sirupom. Navadne palačinke ali cesarski praženec so veliko bolj komplicirani.
- kobra1: res je grenka ( kava, ki jo spiješ po baklavi )
- dragička pravi: daj prt ali veliko kuhinjskjo krpo na mizo. Tole te nisem razumel, saj sem dal najboljši prt, ki ga premorem ( od damasta ) , res da je mal zmečkam. Moje kuhinjske krpe ( to smo enkrat debatirali ) izgledajo sive in umazane tudi po dvojnem pranju in obdelavi z varikino. Vrček je darilo " naše ta mlade " po potovanju po Maroku.
- Scorpy: rekel bi, da čist ne vem kaj je prav ( da so rozine ali brez ). Naj bo, kot v ameriških kulinarskih receptih: eno pest rozin, če pa nimate lahko je tudi brez.
-Sy: ne, vrček ni iz srebra, sem že dragički povedal, je darilo iz Maroka, bakren, pokositran vrček, tak, ki ga prodajajo za turiste. Slika je goljufija, kava je skuhana v navadni jekleni džezvi.
ena mš: hvala, da si se oglasila s svojo varianto baklave, če sem iskrem sem bolj pričakoval debato v tem stilu ( butl neumni, kdo je še videl da se baklava tako dela, ta prava baklava je .......... ). No upajmo, da se še kdo okorajži s svojo varianto baklave.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Bretonske palačinke
Biskvit s slivami