5. mar 2007 17:08
Ta nartabolše je pa na Mljetu. Drago je kot oko iz glave, ampak je odlično. (sem skoraj pozabila nanj)
Jaz sem bila tam en teden. Potrebno je iti z letalom do Dubrovnika, potem pa s hidrogliserjem še eno uro do Mljeta. Pol otoka je nacionalni park in je čudovito. Na celem otoku je en sam hotel. Guvže sploh ni. Na otoku nimajo bencinske (za tiste, ki bi morebiti tja hoteli z avtom).
Je pa primerno za družine z malimi otroki in za tiste, ki želijo samo mir. Mir in samo mir. Na otoku (v okolici hotela) ni nobene zabave, je pa blažen mir.
Zraven hotela je ena klavrna betonska plaža. Malo naprej je pa jezero (pa se sploh ne morem spomniti, ali je slano ali sladko). Voda tam je zelo topla, okoli jezera je pa polno kotičkov, kjer se lahko kopate ali sončite tudi goli. Sicer so ti kotički takoj zraven makadamske ceste, ampak videl vas ne bo prav nihče, ker raste tam kup grmičevja, ki zakriva radovedne poglede.
Pa poskrbite za zelo dobro UV zaščito, ker tam sonce peče ubijalsko. Si 10 minut na soncu, pa si čisto skurjen.
Hrana v hotelu je pa odlična. Same ribe, sicer, ampak kvalitetne in zelo dobro pripravljene.
Sonja