15. maj 2007 14:38
Escada - si mi tako obudil spomine na lanski Samos.. uh je bilo luštno, samo z motorji nismo imeli takih težav kot ti, ker nam dolga leta motoristično - grških izkušenj kažejo da je treba vzet kaj več kot skuter, no pa tudi z njimi se povsod pride. Nekaj strani nazaj si spraševal po Lezbosu - tam sem bila leta 2002, in mislim, da se kaj bistveno ni spremenilo. Sva pa hotela letos s hčerko tudi tja na dopust v juliju (hotel Eftalou) pa se jim z Intelekte ni zdelo vredno niti da bi nama odgovorili na poizvedbo (dvakratno), tako da sva šla pač drugam. Eftalou, je kolikor se spomnim iz mojega prvega obiska nekoliko ven iz mesta Molyvos, ki je največje in najlepše na severnem delu otoka. Je pa v bližini njihovih toplic, ki so zagotovo vredne ogleda. PRavzaprav niti ni samostojen kraj, je bolj par hotelov. Tako da za kaj nočnega življenja bo treba na skuter pa v mesto. Otok je bistveno večji od Samosa (recimo x2 in sestavljen iz dveh precej različnih delov. Zahodna je praktično podobna luni, ni višjega drevesa razen v globelih, kjer se vidi da je vodni izvir, tam je tudi znani okameneli gozd, ki se ga splača ogledat, drugače pa ni kaj dosti drugega za videt, razen nekaj vasic, ki so seveda čista romantika. Vzhodni je bistveno bolj zelen, in zelo gorat, vse skupaj pa v začetku julija še ni bilo preveč polno turistov, ne vem pa, kako je tam avgusta. Intelektine finte okrog izletov poznaš, tako da te z izletom v Turčijo in jahanjem osličkov pač ne bodo nategnili. Glavno mesto je precej brezkrvno in dolgočasno, je pa tam letališče in se potem kar kako dobro uro voziš do Molyvosa. Obvezno si pojdita pogledat vasico Skala Sykaminias - kič od romantike. Ker sta po tvojih opisih Samosa iz tapravega testa, bosta imela dva tedna kaj početi, ker so razdalje bistveno večje kot na Samosu (sever - jug je cca 80 km). Uživajta! Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca