3. nov 2007 21:58
Kaj češ, jaz sem s kmetov doma, pa ti ne bi znala povedati točnega procenta, vsekakor paje navzgor tja nekje do 8 %, pa ne me za besedo držat. To sem si nekoč nekje zapomnila, saj morda je napačen odgovor.
Loni Makaroni
3. nov 2007 21:58
Kaj češ, jaz sem s kmetov doma, pa ti ne bi znala povedati točnega procenta, vsekakor paje navzgor tja nekje do 8 %, pa ne me za besedo držat. To sem si nekoč nekje zapomnila, saj morda je napačen odgovor.
Loni Makaroni
3. nov 2007 23:22
V spominu sem imela, da od 4 - 5 %, odvisno od prehrane krav. Uradna statistika iz leta 2004 navaja :
Cila
4. nov 2007 10:00
moja mama dela skuto z kisom za vlaganje. Ko mleko zavre zlije notri kis, doda malo soli, čez noč pusti da se naredi. Zjutraj prelije vse skupaj na odcejalo. V posodi se zbere sirotka, na cedilu pa domač sir. Zelo dobra stvar. ariella
4. nov 2007 12:27
tam nekje 38 g/l mleka, to je 3,8%. Odvisno je od prehrane in obdobja laktacije krave. Nikakor pa ne 8%. katra55
4. nov 2007 15:10
Vsem hvala za odgovore. riba-ribicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek v poletni solati
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom