Nasvet

iri  

član od: 12.11.2001

sporočila: 247

tema odprta - 26. feb 2007 10:11 | ogledi: 1.740 | odgovori: 9

Morda je kdo na kulinariki, ki bo vedel kam naj se obrnem in če je sploh to mogoče.

Stanujem v bloku v pritličju ravno toliko na hribčku, da imam čez spodnji blok pogled na morje in dela mesta. Niso visoki bloki ,2-nadstropni. Ko smo se v blok preselili sem imela iz terase krasen pogled.

Stanovalci spodnjega bloka pa ne urejajo svoje okolice, nekateri so že starejši, drugi pa so skregani med sabo. Drevje in grmičevje pa se je tako razrastlo, da že sega do strehe in čez in mi seveda skriva razgled. Sprašujem ali so stanovalci dolžni skrbeti za okolico bloka ( mi skrbimo sami) in ali imajo pravico, da meni in še nekaterim, onemogoča pogled na morje. Seveda se bom šla pogovoriti s stanovalci, ker pa ne pričakujem uspeha, bom morala ubrati drugo pot ( raje ne bi ...)

Lep pozdrav

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. feb 2007 10:56

Tole je materija za stanovanjsko inšpekcijo. Vendelina jr.

iri  

član od: 12.11.2001

sporočila: 247

26. feb 2007 11:13

Najprej bi poskusila z lepo besedo, če pa ne bo šlo... Za stanovanjsko inšpekcijo še nisem slišala, kje pa je ? Na občini ali kje? Lp

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

26. feb 2007 11:34

Tudi jaz živim v bloku. Mi naredimo 1x na leto akcijo. Že prej se dogovorimo, kaj bomo delali, če je potrebno drevje posekati ali obrezati, pa vključimo komunalo, da nam tudi oni pomagajo in tako s skupnimi močmi uredimo, kar je potrebno. Starejši in bolni nas občudujejo in skuhajo kakšno kavico, ali pa se nam pridružijo in kakšno rečejo, če že delati ne morejo. V začetku je bilo težko, ko pa so se videli prvi uspehi, pa sedaj radi sodelujejo vsi, ki so doma in ki so delovno sposobni. Prej so se nam iz sosednjih blokov smejali, sedaj se poslužujejo naše ideje in tudi oni na ta način urejajo okolico. Če ne gre z dogovorom, pa naj vse naredi komunala, pa seveda račun izstavi vsem, ki se jih to tiče. Kyara

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

26. feb 2007 12:40

Pri nas je tudi problem v večstanovanjski hiši. Noben noče urejati okolice oz. skupnega dvorišča. Tudi računa od komunale ne bi hoteli plačati...in na koncu bi ga morala sama, pač v stilu, kdor jo je poklical...Tako samo midve z eno sosedo urejava, grabiva pesek, pometava, pobirava smeti, če ne bi pač v takem živeli...Tudi jaz ne vem za inšpekcijo? Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 26. feb 2007 12:41:05

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

26. feb 2007 12:54

Ja po novem zakonu naj bi imel vsak blok "upravnika" zgradbe-bloka (razen če je dogovor med stanovalci da sami vodijo vsa potrebna dela), pa se poskusite z njim zmenit. LP gordana

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

26. feb 2007 17:31

Tudi jaz še nisem slišala za stanovanjsko inšpekcijo. ... Morda je Vendelina jr. mislila urbanistično inšpekcijo ali pa bi bila stvar zrela za komunalnega nadzornika. Glede pogleda na morje pa.....najprej je treba vedeti na podlagi katerega predpisa ta pogled pripada. Sliši se kruto a v pravnem svetu se tako začne..... Ostane še tožba na sodišču..seveda ob predpostavki da vsaka lepa beseda propade.

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

26. feb 2007 18:13

Če iam blok več kot tri stanovanja se obrnite na upravnika ,ki ga po zakonu morajo imeti. Lepo pa radi se imejmo ursa40

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. feb 2007 20:24

Pha!!! Pa da počim od smeha... Upravniki tako ali tako ne delajo nič, pač pa zaračunavajo provizijo za vse... Vsaj v našem kraju je tako. Pa govorim o različnih upravnikih... ( sem že rekla, če bom kdaj brez službe, odprem s.p. in bom DELALA nič... Pa lahko kličem inšpekcijo, oni se sklicujejo na upravnika, upravnik na njih, samo narejeno ni nikoli nič. Meni pa od soseda kaplja po zidu dol... Komaj čakam, da se selim, res...) lidka

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

26. feb 2007 23:33

Iri mislim da je tukaj malo problema. Zasaditve okolice blokov oziroma stanovanjskih karejev so po izgradnji novih blokov naročili pri kakšnem ureditvenem podjetju po vsej verjetnosti investitorji blokov in teh stanovanjskih naselij. Nekaj časa so imeli z njimi pogodbo za vzdrževanje in oblikovanje okrasnega drevesja in grmovja ali kaj so pač nasadili. To kar je bilo takrat moderno ali ''in''. Nato pa so se pojavila lastniška stanovanja in odkupi stanovanj vse povprek. Tako so sedaj vsi po vrsti lasniki stanovanj, pri okolici se pa malo zakomplicira. Vsa ta okolica ''naših'' blokov je sedaj ''naša'', le odgovornosti nad ureditvijo, ponovno racionalno zasaditvijo, odžaganje prevelikih dreves in razraslega grmovja pa ne prevzame neihče. Če pa že kdo kaj požega, mo kakšen zagovornik lepe sence stoji z inšpekcijo za vratom. Mislim da ste v enem začaranem krogu. Najbolše se je odločiti, reskirati, vzeti motorko v roke in gasa. Nekaj časa je malo zamire, ko pa trava štor preraste je pa tako in tako drevo pozabljeno. Matjaž

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti