26. feb 2007 11:43
Navadna maslena krema je sestavljena iz masla ali če češ margarine (meni je recimo boljša z margarino, pa se zgražajte, kolikor se hočete:), sladkorja v prahu in lahko še malo mleka in dodatkov za okus (čokolada, kakav, arome,...)
Kar ti opisuješ, je klasična angleška ali jajčna krema, se mi zdi...
Ananas ti ne bo sesiril masla, sploh ne, če ga daš iz konzerve, lahko pa ti sesiri mleko, če daš svež ananas, konzerviran ima te encime že uničene.
Ena vmesna varianta je, da narediš
pudingovo kermo: vanilijev puding namesto na mleku na soku od ananasovega kompota, seveda če boš delala s kompotom. Sicer pa kar na mleku, daš mogoče žlico sladkorja več, če ste sladkosnedni in potem puding ohladiš, pri tem pa vsake toliko pomešaš, da se ne naredi skorjica ali pa še vročega pokriješ s plastično folijo. KO se shladi, razmešaš zmehčano margarino ali maslo in vanjo vmešaš puding, oboje mora bit iste temperature, da se dobro premeša, potem pa v to vmešaš koščke ananasa.
Druga varianta je kar
smetana, lahko jo utrdiš z utrjevalcem ali z želatino, če bi rada bolj trdno kremo.
Tretja varianta je
skutna krema, ta je meni najboljša in lepo paše k vsemu sadju, tudi ananasu. Je v bazi moj recept:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4686
Veri