kupila sem kalilnik,sedaj bi pa rada kalila take kalčke kot jih imajo v kitajski restavraciji.imam problem ker ne vem kje na kupim taka semena.prosim za pomoč.
Travca
kupila sem kalilnik,sedaj bi pa rada kalila take kalčke kot jih imajo v kitajski restavraciji.imam problem ker ne vem kje na kupim taka semena.prosim za pomoč.
Travca
25. feb 2007 21:59
Prejšnji teden sem videla, da imajo v Merkurju precej sort semen za kalčke; žal pa ne vem, če so sojini med njimi Ana Češnovar
25. feb 2007 22:24
meni je brez kalilnika uspelo skaliti sojina semena iz Maximarketa v Ljubljani, kjer se jih da kupit na kilo Drejček
25. feb 2007 22:38
drejček, lahko malo več poveš o tem, kako ti je to uspelo? Marna
26. feb 2007 6:38
Semena kupujem v trgovini "Kalček" na Trubarjevi v Ljubljani.
Lp,
kobra 1
26. feb 2007 7:09
drejcek je napisal/a: |
meni je brez kalilnika uspelo skaliti sojina semena iz Maximarketa v Ljubljani, kjer se jih da kupit na kilo Drejček |
26. feb 2007 8:25
Ja, ežoj, bo držalo . Pa še kaj mora biti, razen primerne temperature in vlage.
V kalilniku pač poskrbimo za optimalne razmere, da semena hitreje in enakomerneje kalijo. No, jaz to prepuščam materi naravi.
rimljanka
7. apr 2007 14:09
Mene pa zanima, kako priti do vsaj približno takšnega okusa, kot so v kitajski? Meni super vzkljijejo, samo imajo grenkast okus in so precej mokasti. Jih je treba pred serviranjem namočiti v slanico, ali kis, ali kaj. Hvala, LP Silvija K.
7. apr 2007 15:30
Silvija K. surovi sojini kalčki so strupeni zaradi fazeolina (to velja za semena večine stročnic, razen za fižol adzuki in mungo- ki mu pravijo tudi rdeča in zelena soja- in te kalčke lahko uživaš surove). Ko oceniš, da so primerne velikosti za pripravo, jih blanširaš ali dušiš in šele potem uživaš. Imam kalilnik, vendar se bolje obnese plastenka z gazo, ker so nekatera semena predrobna, preveč lepljiva in se zataknejo v reže. Nakup kalilnika bi spadal v kategorijo neumni nakupi... LP juhica
7. apr 2007 17:18
Meni se zdi ta nakup tudi bolj tako brez vezen, pa brez zamere. Priporočam pa, da seme za kaljenje kupujete v " naravnih " trgovinah in poiščete bio seme. katti
7. apr 2007 19:15
Ooo, to je bil pa hiter odgovor! :) Sem glihkar poblanširala na enak način kot gobe - 2 minuti so vreli. Bi morali več, manj? Na oko in po okusu zgledajo fajn... Ne vem pa tudi, kako je potem z vitamini, saj sem se ravno zaradi tega odločila, da poskusim s kalčki zelene soje. Kako je pa s shranjevanjem? Zaenkrat sem jih dala v kozarec z osoljeno vodo in jih bomo še danes pojedli. Hvala še enkrat, pa lepo praznovanje! LP Silvija K. Sporočilo je spremenil(a) Silvija K. dne 07. apr 2007 19:16:17Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pašta s pivom in slanino
Rogljič Croque Madame