24. avg 2010 10:12
Evo, jaz imam indukcijo se mi zdi da dober mesec. Voka mi še ni uspelo kupiti, tako da o tem ne morem napisati ničesar. Sem pa grozno vesela, da prostostoječih štedilnikov nimajo kombiniranih steklokeramika, indukcija, ker so me tako prisilili, da sem kupila samo indukcijo. Res sem morala zamenjati vso posodo (je bil tudi že čas), razen džezev za kuhanje kavice. Kupiti moram samo še kakšen majhen lonček, pa vok, ali drugo primerno malo večjo posodo. Bo kmalu na vrsti.
Kar se kuhanja na indukciji tiče, nobenih problemov. Palačinke sem pekla šele 1x. Tako hitro, pa tako lepo še nikoli niso bile pečene. Pekla sem jih na 7. V začetku sem se morala navadit, da se ne da več dat maščobo recimo na štedilnik, pa šele potem začet rezat čebulo, pa šele potem, ko se ta tensta meso, pa tako naprej, ampak je v bistvu vse treba imeti pripravljeno, ker je vse toliko hitreje.
Ko sem čakala, da mi voda za kavico zavre na steklokeramiki sem prej vmes običajno pospravila poln pomivalni stroj posode, zdaj ni šans niti za eno polico, da jo spraznim.
Vanilijeva krema, ki me je tudi precej skrbela, da se mi bo prismodila, se je tudi skuhala zelo lepo. Čisto nič se ni prijelo. Temperaturo se da bistveno bolje in hitreje uravnavat kot na steklokeramiki.
Indukcije ne zamenjam več, čeprav je moja želja, da bom enkrat poleg nje imela tudi štedilnik na drva, ker tisto pa res že diši čisto drugače.
Nena
Sporočilo je spremenil(a) nb dne 24. 2010 10:13