Svet knjige - novi clan?

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

28. feb 2007 8:46

Fakin: Zato, ker je tako v pogodbi. Potem dobiš na glavo kakšno izterjavo in verjemi mi, ko enkrat dobiš izterjavo si v riti. Ker se je zgodilo da je bilo treba plačati dvakrat zaradi napake sodišča. In izterjave ne želiš verjemi. In verjemi da gredo te stvari na sodišču mnogo bolj uspešno kot kaznovanje kriminalcev. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

28. feb 2007 13:36

Žal ima Jernej prav. Sodelavec mi je razlagal, da ga ena firma (namenoma sem se izognila imenu) dolži za plačilo ene knjige, katero, tako pravi on, ni nikoli naročil niti prejel ( no, sedaj sem pa tam: "rekla - kazala" - recimo, da je govoril resnico) oz. trdi, da je prišlo do napake. Ker ni plačal, je prišel v firmo dopis s sodišča za izvršbo z rubežem, kjer pa so upoštevani tudi stroški, ki so s tem nastali (sodišče, odvetniki,..) in verjemite mi, da znesek ni bil majhen. Torej previdno! LP Lipa

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

11. jun 2007 0:26

Mene (če nič ne kupim) pokliče neka stroga teta iz SK in mi zabiča, da moram v tem četrletju opraviti nakup. Sicer ji obljubim, da bom, ampak ... kletka

priv  

član od: 7.11.2006

sporočila: 266

11. jun 2007 7:07

No zdaj bom pa še jaz priložila svoje mnenje glede Sveta knjiga. Vćlanjena sem bila 10 let nato pa sem ob izteklo članstvo oz. tisto četrtlejtje ko sem se vpisala napisala en mesec prej prošnjo za izčlanitev. Dobila sem potrditev in se tako tudi brez problema izčlanila. Je pa res da sem moraš izčlaniti v tistem četrtletju kose včlaniš. Lep pozdrav, Priv. priv

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. jun 2007 7:53

Ne razumem, kdo si sploh želi biti v takem "klubu", kjer si prisiljen nekaj kupiti, kjer te stroge tete opozarjajo, kjer ti nekaj celo vsilijo, če nočeš pa tožijo. Pa kjer ne moreš biti član, dokler si sam želiš, ampak dokler oni hočejo... Na koncu pa še kupuješ dražje.... Hvala lepa za tak "klub"... matilda

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

11. jun 2007 7:59

Jaz sem včlanjena že od leta 1984 in tudi ne čutim nobenega pritiska. Na ta način vsaj 4x na leto kupim kakšno knjigo. Potem je vedno kakšen roj. dan in za darilo podarim knjigo, igro, CD..... LP katjushka

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

11. jun 2007 8:40

Jaz sem bila včlanjena kar nekaj let. Kot sem se včlanila, tako sem se tudi izpisala, brez težav. Poslala sem dopis na SK in dobila potrjeno, da se lahko izpišem. Bilo je čisto enostavno - vendar sem pa upoštevala izpisni rok. Knjige četrtletja mi niso vsiljevali, mi je pa gospa, ki dela v knjižnem klubu (v trgovini) rekla, da pač na eno četrtletje moraš eno knjigo kupiti. Če v enem četrtletju nisi kupil niti ene se ti ta dolžnost prenese v novo četrtletje. To pomeni da moraš v novem četrtletju kupiti dve, itd... Ko se izpišeš moraš imeti vsa četrtletja "pokrita". Pazite, opozorjena sem bila, da štejejo računi in ne knjige. To pomeni če kupiš dve knjigi, in plačaš vse skupaj na enem računu, se to šteje za en nakup!!!!! Če hočeš izpolniti obvezo, ki si jo podpisal, moraš kupiti npr. dve knjigi vsako na svojem računu, pa se šteje za dva nakupa!!! S tem si pokriješ prejšnje četrtletje (če takrat nisi nič kupil) in novo. Izpisala sem se pa zaradi izredno slabe izbire knjig. Kuharske imam že vse, pa vrtnarijo skoraj vso, skratka knjige, ki me zanimajo imam že vse. RAzjezilo pa me je to, da enim in istim knjigam samo platnice menjajo (nov ponatis) in to je to - za njih. Upam, da sem pomagala in da ne bo slabe volje zaradi tega. lp Winnie

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

11. jun 2007 9:17

Mene pa najbolj jezi to, da, četrtletje traja od januarja do konca marca, ker itak šele v aprilu dobiš nov katalog, in če do februarja ne kupiš knjige te kr že kličejo. In jst sm takrat uni teti rekla, da je itak še čas, saj je komaj februar, ona pa mi je rekla da je treba kupit do 20 februarja????????? in kje je pol fora v 3 mesecih? Seveda sem se takoj naslednji dan odpravila, ker nisem želela da me še enkrat pokliče in mi vsiljuje knjige ...... Ko pa sem se včlanila, sem ji rekla, da se bom včlanila samo če se lahko brez problemov izpišem (pred leti je bila tudi babica vpisana, pa se nikakor ni mogla izpisat, ampak je mami mogla klicat, tja in je rekla da je šla v tujino, da so jikončno nehal težit.) in ona je rekla da se po dveh letih lahko izpišem, samo to je potrebno narediti 3 mesece pred iztekom članstva, če ne ti ga spet podaljšajo za eno leto. Zdaj bome veselo nakupovala knjige do junija 2008, pol se bom pa izčlanila, itak bom do takrat pokupovala vse kar me mika. lp Pitončica

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

11. jun 2007 9:19

Winnie, ob takšnih pogojih je lahko takšen klub resnično sram. Roko na srce  - ni prav, kako poslujejo. Tudi meni se zdi izbira knjig izjemno revna, saj nismo vsi mahnjeni na branje romanov do nezavesti.

Mladinska knjiga ponuja vse učbenike, priročnike, strokovno literturo.....skratka karkoli pa še poiščejo ti iz drugih knjigarn po Sloveniji.

Mislim, da bi moral Svet knjige združiti moči z navedenimi knjigarnami in tako pridobiti člane. Zgodilo se pa je že, da sem zadevo, ki je bila v katalogu predstavljena kot najbolj ugodna , našla drugje še bolj ugodno - pa brez članstva.

Motijo me pa tudi "grožnje" njihovega pravnika ali kdorkoli je to že, da prav grozilno žuga češ, če ne boste kupili niti ene knjige bo to in to. Vem, da je pogodba tako neumno sestavljena in sem jo jaz - neumnica celo prostovoljno sklenila - pa vendar, kak mesec je mladi družini tudi starga jurja težko dati za knjigo in grem raje v knjižnico.

titta

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. jun 2007 10:31

Lipa je napisal/a:
Žal ima Jernej prav. Sodelavec mi je razlagal, da ga ena firma (namenoma sem se izognila imenu) dolži za plačilo ene knjige, katero, tako pravi on, ni nikoli naročil niti prejel ( no, sedaj sem pa tam: "rekla - kazala" - recimo, da je govoril resnico) oz. trdi, da je prišlo do napake. Ker ni plačal, je prišel v firmo dopis s sodišča za izvršbo z rubežem, kjer pa so upoštevani tudi stroški, ki so s tem nastali (sodišče, odvetniki,..) in verjemite mi, da znesek ni bil majhen. Torej previdno! LP Lipa

Majhna pomoč. Upnik MORA dokazati, da je bila knjiga NAROČENA. Vsakemu predlogu za izvršbo v takem primeru je treba PISNO ugovarjati, sicer se šeteje, da je dolžnik dolg PRIPOZNAL. Će zamudiš rok za ugovor, NI možno odvrniti plačilo.

Veliko ljudi ob prejemi pisanja s sodišča v takem primeru meni, da ničesar ne dolgujejo in zato ni potrebno ukrepati.

Pri VSAKEM pisanju sodišča je NUJNO ukrepati. Nasvet: napisati na pismo datum prejema, izračunati, kdaj se izteče rok za ugovor, poiskati pravno pomoč. V tem primeru napisati pismo ( ugovor na izvršbo je potrebno kolkovati, taksa je po opominu 50% višja), v ugovoru pa zahtevati tudi povračilo tega stroška.

Z NOBENIM sklepom za izvršbo se ne gre šaliti.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti