Lasišče

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

23. feb 2007 10:46

Iste težave je imela moja hčerka. Bili sva na pregledu lasišča v lekarni, ki je sicer zastonj, ampak ti potem ponudijo zelo drage šapone in losione - žal večjega učinka ni bilo. Bili sva tudi pri zdravniku, ki ji je spet predpisal nek losion, ki ga je treba vtirati v lasišče - bilo je še slabše kot po lekarniških losionih. Tašča mi je priporočila naj poskusim z zelo blagim šamponom Revigin, ki ga dobiš v Italiji (tudi ta je zelo drag, pa še na zalogi ga nimajo, tako da ga moraš en dan prej naročiti) - ker je za nama šele eno pranje s tem šamponom, bom o (ne)uspehu še poročala. Predvidevam, da je stanje na lasišču posledica hormonskih sprememb pri hčerki, ki je sedaj v puberteti. Hčerka prijateljice je imela podobne težave, bila je tudi pri dermatologu, pa se stanje ni niti malo izboljšalo. Mama je predvidevala, da ima hčerke glivice na lasišču, zato ji je nekaj časa celo lasišče mazala s canestenom in nato izpirala s šamponom oronazol - njena hči ima zdaj čisto lasišče, brez prhljaja, krastic in rdečih lis.

sasaz  

član od: 4.10.2001

sporočila: 85

23. feb 2007 13:19

Tudi sama sem imela težave dobrih 10 let...od svojega 15. leta. Poskusila sem vse različne šampone, bila pri treh različnih dermatologih, ki so mi predpisovali razne šampone in losjone, vendar moram povedati, da se je najbolj obneslo, kadar sem si lasišče namazala z olivnim oljem in pustila namazano pol dneva. Zadeva je sicer malo neprijetna, ker z mastnim lasiščen nikamor ne moreš, zato sem to navadno prakticirala čez vikend, a je pomagalo. Zdaj mi je zaradi nosečnosti zadeva sicer popolnoma izginila, vendar pa vsakomur priporočam, da poskusi tudi z olivnim oljem...domačim, če je le mogoče.

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

23. feb 2007 14:58

Moje splošno mnenje je, da na telo in v telo vnašamo s hrano ali pa kako drugače preveč kemije. Potem gremo k zdravniku in ta napiše dodatno kemijo, mi pa v dobri veri da nam bo pomagalo goltamo vse kar nam da, se mažemo povsod, pa naj pomaga ali ne, tako je rekel zdravnik. Da bi pa poslušali svoje telo, to pa ne, to je pa preveč. Vem, da se bo zdajle vsulo name, pa me niti najmanj ne skrbi. Odkar sem ugotovila da se da živeti brez tablet, krem in vsega nebodigatreba se prav odlično počutim. Jaz in vsa moja družina. Ko sem nehala jesti meso me je kolegica že prvo leto pokopala, če hodim po vitaminske tablete pa ne vem kaj še vse. Jaz pa še vedno brcam in to kar precej. Precej podobne probleme sem imela z lasiščem, s kožo po obrazu, predvsem predel okrog oči je bil bogi, kasneje celo telo. Mislite da mi ni bilo hudo ko sem se morala odpovedati vsem mogočim žavbam in dišečim stvarcam? Pa sem šla k zdravniku, privlekla šop receptov in ko sem pogledala kontraindikacije sem ugotovila, da je najbolje stvar vzeti v svoje roke. Ker nisem hotla ostat v bolnici so pa tako ali tako vsi skoraj znoreli. Začelo pa se je ravno s šamponom. Še marsi kaj mi ni jasno. Mogoče mi tukaj katera zna odgovorit recimo zakaj je: -toaletni papir (veliko ga je) odišavljen, ko pa ga vsi uporabljamo za....... -zakaj so recimo vložki odišavljeni ko vendar kri ko pride v stik z zrakom........ Po mojem sploh več ne vemo, kaj bi si še vse zmislili. Svet je prenasičen z vsemi oslarijami, zato pa je tako. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti