Upam, da na vprašanje, ki vam ga bom zastavila, ne bom dobila odgovorov v stilu "saj imaš celo rubriko Mesne jedi, pa boš že našla kaj"... Saj vem, da jo imam, ampak se vseeno ne znajdem :)
Problem je namreč v tem, da sem že 10 let vegetarijanka, in odkar sem na svojem in imam svojo kuhinjo, nisem nikoli delala ničesar z mesom in nimam nikakršnih izkušenj s pripravljanjem jedi iz mesa. Zdaj pa je tako naneslo, da potrebujem iz določenih zdrastvenih razlogov, pa tudi zato, ker imam 7 mesečno punčko, ki ga potrebuje, na svoj jedilnik vnesti meso.
Delala sva s fantom že dvakrat goveje meso, pa je bil obakrat rezultat bolj "bogi" - trdi, žilavi zrezki, ki sem jih komaj spravila po grlu dol...
Tudi danes me čakajo trije majhni zrezki (goveji), jaz pa nimam pojma, kaj naj naredim z njimi. Naredila bi jih v kaki preprosti omakci, zraven pa bi skuhala riž.
Mamamia, zadnjič si rekla, da pogrešaš debate o trdih in mehkih zrezkih itd... Evo, zdaj imaš eno priliko za debato o temu, pa še meni lahko pomagaš zraven z nasveti o pripravljanju mesa...
Počutim se, kot da se moram na novo kuhati učiti...
Za vse, kakršnekoli nasvete o pripravljanju mesa bom zelo vesela.
Naj povem le še to, da imam namen kupovati le goveje in belo meso, svinjskega ne, saj mislim meso jesti izključno iz zdravstvenih razlogov, tako, recimo, dvakrat na teden...
Še pozdrav vsem, pa hvala... velikokrat ste mi že pomagali z nasveti, in upam, da bo tudi tokrat tako...
nike
Temo je spremenil(a) nike dne 22. feb 2007 16:34:54