18. mar 2007 13:45
Frina,
kako ti to z žarom opišeš, boš me še prepričala, da začnem hodit na koncerte turbofolka!. A Natalija zmeraj skoči na mizo, ali je bila takrat izjema?.
ežoj
18. mar 2007 13:45
Frina,
kako ti to z žarom opišeš, boš me še prepričala, da začnem hodit na koncerte turbofolka!. A Natalija zmeraj skoči na mizo, ali je bila takrat izjema?.
ežoj
18. mar 2007 16:11
ežoj, nalija ja profesionalka od glave do pete, ne glede na to, kaj si mislimo o njenih pesmih.
Sem jo doživela na zlati lisici v Mb. Ni bilo veliko snega, bolj malo ljudi, ona pa se je trudila in trudila in nakoncu okrog sebe zbrala nekaj sto ljudi, ki so se zabavali do onemoglosti, plesali na prostem, vodila je "vlakec" z mikrofonom v roki...Publika je torej dobila, kar je hotela, in vsi so šli zadovoljni domov. Ob takih priložnostih res ni, da bi razpredali o kvaliteti in zahtevnih glasbenih zvrsteh.
Frina je lepo opisala svojo izkušnjo. Navsezadnje to, da se zabavaš ob popularni glasbi (pa kakršna koli že je, od turbo folka z našega nekdanjega juga no našega lastnega) ne pomeni, da ne ceniš tistega, kar ima neko drugo vrednost.
Tako da kar pojdi enkrat na kak turbo folk in opazuj. Ljudje smo nezaupljivi do tistega, kar ne poznamo.
Mamamia
mamamia
18. mar 2007 16:39
ej bi rekli malo dole niže--ko voli nek izvoli!sama ne poslušam ,nikoli mi bilo všeč,pa tudi ne bom.Moja 17 let stara hčerka pa.Povem ji nekaj besed o tem kaj se je dogajalo v bivši Jugi,ampak otroci imajo trenutno radi ceco ,kitića ,kaj naj ...lep dan ... senka
18. mar 2007 18:17
Še dva ocvirka: mladenka mojih znancev je pred dnevi vsa navdušeno pripovedovala po telefonu, da bodo na maturantskem plesu trubači.
Pred kakim letom sem naredila kratek test: vse razpoložljive moške in ženske, od 45 do 75 sem prosila, naj na hitro naštejejo NOVEJŠE izvajalce slovenske narodne zabavne. Rezultat je bil pričakovan: vključno z mojim očetom, ki je ob mojem komentarju zares zardel, so vsi moški našteli najmanj pet ženskih skupin: Vesele Štajrke, Mlade frajle,Atomik harmonik, pa tako naprej, pri "običajnih" ansamblih pa je šlo zelo počasi, ženske pa so že začele z zaresnimi ansambli. A moj komentar ? Jasno je, kaj hoče publika.
Malo prej sem v enem tedniku zagledala fotografijo mojega prijatelja , v rokerski legendi osemdesetih. Povem vam, da je z istim žarom igral pri narodnjakih. Zdaj ima idejo, da bi imel en country band, jasno, da ga podpiram. Prav on pa je že takrat rekel, da je Natalija odlična profesionalka. Vidite, kaj zraste pri nas.
Najbrž je razumljivo glede na moja leta, da mi je bil neskončno všeč Oto Pestner. V živo sem ga videla pred nekaj leti, odlično odpeto, ampak ni vzpostavil stika s publiko. Prav pri njemu mi je všeč njegov odnos do različnosti v glasbi. Navdušena sem bila, ko sem ga slišala s 6packČukurjem . In ta isti 6 packčukrur je eno od svojih pesmi ( ni ravno moj stil ), izvedel s svetovnim prvakom v diatonični harmoniki Robijem Goterjem. ( Jasno, vsi so naše gore list.)
Sama spadam v genreracijo, ki je v svoji mladosti dirjala ob koračnicah pihalne godbe ( pa ne , da se hvalim, so tudi svetovni prvaki) in sem nekoč hrepenela, da se sprehodim s tavelikim bobnom. V torek sem jim to tudi povedala: bojda častijo zaboj piva in fotografa, da le pridem.
To je različnost, ki včasih nima nobene povezave z glasbeno vzgojo, izobrazbo , ampak gre samo za splet nostalgije, domoljublja, lepih spominov ( smrc !), všečnosti.
Stric iz Beograda, muzikant s slovensko dušo in s slovenskimi solzami, mi je ob posnetku Kreslinovega koncerta povedal, da so pred 2. SV ob igranju Bele nedeje mnogakateri na licu mesta naredili samomor, so se ustrelili že kar pred muzikanti. To pomeni, da je glasba toliko nabita s čustvi in da ji tudi čustva, ki so povezana s politiko, ni tuja.
(Aja, sem se spomnila, da se moram postaviti v vrsto za vstopnice za Mlakarja. Pa me prav malo briga, če komu ni všeč !?
Frina
18. mar 2007 21:20
UUUUUUUUUUUUUU, Mlakar, ja. Sem imela srečo, da sem ga poslušala, v Trenti, nepozabno je bilo. rimljanka
18. mar 2007 21:23
no in cecin koncert je za nami...noro...res zna narest zur..svaka cast ceca...cakamo naslednji koncert;) grome moj
19. mar 2007 6:41
mamamia,
glede Natalije ti verjamem, jaz sem za muziko bolj " trd ". Od vse muzike na planetu, rad prisluhnem Kataleni, pol je pa že konec, radio pri meni špila le zjutraj eno uro kot budilka, drugih reči, CD, kasete plošče, niti nimam, niti pogrešam. Oglasil sem se le zato, ker je frina vse tako lepo opisala.
ežoj
19. mar 2007 12:12
JA,koncert je bil res fenomenalen...verjetno zna malokateri slovenski izvajalec naredit tako žurko (pa seveda brez playbacka). :) c_zvezda
19. mar 2007 12:19
Ežoj, pred nekaj minutami je pozvonilo in na vratih je bil tisti moj prijatelj, ki mi je dal vstopnico za tisto prireditev. Na moj smeh, kako je bilo na tistem nastopu, se on, moj letnik, ni spomnil ničesar,samoše nekrat je povedal, da je Natalija profesionalka. Pa slovenske rogiste je omenil, mimogrede so na njegovo pobudo igrali na eni ohceti, ker jih je snel pri šanku.
Zgodbo o nastopu Nataliije pa sem ponavljala, na željo publike, nekajkrat zapored. Pravzaprav je bil to samo en utrinek. Upam, da bo naneslo, da se bova tudi srečala, da boš lahko slišal kompletno v živo.
Frina
19. mar 2007 13:08
Ne morem si kaj, da tudi jaz ne bi podala svojega mnenja o Ceci. Res je, Ceca je bila kurba. Povsem logično je, da je vedela, kako njen zločinski možek krade in ustreli vsakega, ki ne ugodi njegovemu prdcu. Govori se, da je na Balkanu ona še vedno glavna mafijska princesa. Toda Ceca poje pesmi, ki ti sežejo v dušo, ki se dotaknejo srca. Nobena druga zvezda na Balkanu ji ne seže niti do kolen. Ima neverjetno karizmo in njen ciganski, vendar vzvišeni temperament enostavno pritegne. Če je kdo od vas bil na njenem koncertu je lahko videl, da so naši slovenski moški imeli vsi mehka kolena in trde tiče. V njo so strmeli z odprtimi usti, kot bi bili začarani. Naše deklice (pubertetnice) sanjajo, da bi bile Cece in jo posnemajo. Povejte drage dame, katera slovenska pevka Ceci seže do gležnjev??? Nobena!! Pa s tem ne mislim, da ne pojejo lepo. Edina Slovenka, ki prekaša Ceco, je Melanija Trump! Toda!!!! Melanija Trump (takrat še Knavs), je v nekem intervjuju dejala, da je Avstrijka, s kasnejšim izgovorom, da je Slovenija nepoznana in nepomembna dežela za njen uspeh. A ni prasica!?? Ja, Slovenčki smo bili vedno nepomembni palčki!!!! Po nas so srali Germani, Balkanci in cela Evropa. Na žalost zgleda, da bo tako ostalo. In veste zakaj?? V čem smo pa res najboljši???? V NEVOŠČLJIVOSTI!! Ker nismo ambiciozen narod, živimo nevidno, v bedni povprečnosti. Če se kateri od nas povzpne malo višje, ga potunkamo, namesto, da bi delali na tem da bi bili mi še boljši. A nismo bedni???Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljava solata
Bruschette s paradižnikom in kumarami