Pralnosušilni stroj

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

21. feb 2007 10:42

[Ne vem ali niso vešči popravila,ali pa imajo raje dvojno popravilo. V glavnem meni se dobro obnese in mi ni žal. nasha[/citat] Niso vešči popravila Večina serviserjev je več ali manj starejših in se mi zdi, da enostavno ne grejo v korak s časom. LP K

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

21. feb 2007 11:01

Tudi jaz imam že drugi pralno sušilni stroj: - prvi Ariston je deloval 12 let - sedaj imam Elektrolux že 4 četa in sem zelo zadovoljna. Tudi jaz imam v bloku kopalnico, kjer je prostor za stroj ob steni na sredini koplanice in ni šans da postavim sušilca na pralni stroj. Je pa res da je kombinacija pralno sušilnega stroja bolj namenjena občasni uporabi: jaz poleti vse posušim na balkonu, pozimi pa kombiniram sušenje v stroju in sušenje na raztegljivem stenskem sušilcu v kopalnici, ki je zelo topla. Pa še nikoli se mi ni nič skrčilo: je pa potrebno znati delati s tekstilom, primerne temperature pranja in seveda tudi sušenja: pač glede na kvaliteto tekstila (bombaž, umenta vlakna,.....) Simona

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

21. feb 2007 12:32

Jaz imam Indesitovega 5 let, dela kot nov. Upam, da bo še dolgo. Obe svakinji pa imata Candija že od naše osamosvojitvene vojne, pa je pri eni šel programator, pri drugi pa še nič. Res pa je, da pralno sušilni stroj naj ne bi uporabljali tako pogosto kot samo sušilni stroj. dixi

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

23. feb 2007 10:46

Šesto leto imam Eletroluxovega in sem super zadovoljna. Priporočila sem ga tudi prijateljem, ki so prav tako super zadovoljni. Oboji pa malo kombiniramo. Ne sušimo pa vsega v sušilcu, ampak kombiniramo. Aja, suši pa polovično količino. mimika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. feb 2007 12:56

Mi imamo pralno-sušilnega v enem in je ena a, dela brezhibno, tako da nimam nobenih pomislekov. Je candyijev. Ima ga sicer svakinja, jaz imam še Gorenjevega samo pralnega, a ker sta stroja drug ob drugem v kleti, uporabljava obe oba in v minulih dveh letih je delal kot ur'ca.

Očitno imajo nekateri drugačne izkušnje, odločive bo na koncu pač samo tvoja. Mamamia

mamamia

ciklama1  

član od: 21.2.2007

sporočila: 1

23. feb 2007 15:22

Glede na to, da je stroj pralnosušilni se ga lahko uporablja tako kot samo pralnega, se lahko neomejeno pere z njim, tudi večkratno uporablja ( npr. več kot 5 na teden) ali je treba uporabo omejit? ciklama1

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. feb 2007 16:37

Razmišljam , ali naj pohvalim odličen Candyev pralno-sušilni stroj, ali naj se razkurim zaradi slabe kvalitete drugega, ki ni zdržal niti eno leto, servisiranje pa je pod kritiko.

Strokovnjaki na tem področju so mi povedali nasledje: program pranja in program sušenja imata različne zahteve, ločita se že po velikosti bobna. Pričakovati, da bo kombiniran stroj na obeh področjih deloval odlično, je nesmiselno, najboljši učinek je pri ločenih strojih, ki je vsak skonstruiran za določen namen.

Uporaba kombiniranih strojev je primerna za male kopalnice, svetujejo pa dva stroja, če je to le mogoče. Največja vidna razlika je pri stopnji zmečkanosti enake količine perila. Če je sušilni stroj samo občasna rešitev, je kombiniran stroj dovolj. Če pa želite, da vam perila sploh ni treba likati ( tako počne moja prijateljica), potem izberite dva stroja.

Nekatere tovarne delajo tako odlične stroje , da so v uporabi tudi več kot 20 let. Serviserji komaj sledijo novitetam, zlasti pri izdelkih, ki so uvoženi, kjer se serviserji ne izobražujejo toliko in na tak način kot pri izdelkih domače izdelave, kjer poznajo tudi nove izdelke do najmanjših podrobnosti.

Če proizvajalec usposablja stotnijo serviserjev samo za svoje izdelke, potem je raven znanja precej višja, usposabljanje cenejše, prav zagotovljen nivo servisiranja pa je v preteklosti tudi pomenil zanesljivost in priljubljenost določenega proizvajalca. Katerega ? Sodbo prepuščam vam

Kvaliteta izdelkov in usposobljenost serviserjev pa je preverljiva le na en način, ko je za izbož že prepozno.

Frina

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

26. feb 2007 10:53

jaz imam pa gorenje. ima dve nastavitvi sušenja (na 60 in 90 stopinj). čeprav sušim vse na nižji stopnji, se zgodi, da se včasih kakšna bombažna mikica, nogavice, spodnje perilo, skrči in to me moti. morda kdo ve, kako bi to lahko preprečila ( razen, da ne sušim v pralnem stroju). drugače pa, v petih letih je prišel serviser samo enkrat, pa še takrat je šlo nekaj malega (mislim, da varovalka) lp maja MAJAA

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

26. feb 2007 12:13

Jaz nikoli (razen brisač) ne posušim perila do konca. Rahlo vlažno vzamem iz stroja in dam za nekaj minut na radiator. Nikoli ni skrčeno, niti zmečkano. LP K

hotlejdi  

član od: 6.12.2006

sporočila: 32

26. feb 2007 12:21

Imela sem pralno-sušilni stroj Candy, vendar sem ga malo uporabljala, ker se je vse , kar sem dala sušit prvič v stroj, skrčilo. Vedno sem gledala na navodila za vzdrževanje, tako da sem sušila v stroju samo tisto, kar je bilo dovoljeno Najbolj mi je bilo pomembno, da bi lahko v stroju sušila tudi pisano perilo, predvsem pa kavbojke, razne majice, srajce ipd. Ko pa sem pogledala na listek za vzdrževanje, sem ugotovila, da mnogo teh stvari sploh ne smeš sušiti v sušilcu, prav tako ne mnogo oblačil iz umetnih materialov. Ugotovila sem , da sušilca ne rabim. Ko se mi je stroj pokvaril, se ga ni splačalo več popravljati. Kupili smo samo pralni stroj od Gorenja, sušim pa na zraku . hotlejdi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti