5. jan 2015 8:10
Mopsika, hvala za prispevek, linke in dobre želje! Iz tvojih ust....)
Rimljanka, pozdravljena, to je sicer ideja, da jih kar ni več, a ena od stvari kako vem: čutim jih:). Nekdo je napisal na ta forum, da se jih posipa s praškom potem pa se prične 'ušji ples' in zelo dobro vem kaj misli. Je pa to tudi vprašanje za vse, ki ste jih imeli, ali jih čutiš in srbi tudi, ko jih ni več?
Pri malih pa vidim tako, da pride do vnovičnih gnid. Te postopke uporabljam tri dni recimo, češemo, mažemo, nanašamo, cel družinski fokus na tem, vmes ven vlečemo gnide kar imajo, zadeva se reši, umiri, dva dni vse pustim da miruje in samo pregledujem lasišče, zopet vse preperem, razkužim in čez nekaj dni so spet gnide ali pa vmes je tudi bilo, da sem kakšno uško tako odkrila. Sedaj niti ne vem več ali jih ponovno dobi v vrtcu (niso še vsi brez čisto, čeprav naj bi se sedaj med počitnicami vsi sčistili in se bo pričelo otroke z gnidami pošiljati domov), saj vmes je brez, ali jih dobi od mene, ali sem vmes res brez, jih dobi od starejšega....
Tako, da zaenkrat je moj plan tak, da pokličem v zadrugo, če imajo Pitroid in vzamem še Biokil ter uporabim eno ali drugo izdatno na sebi, otrokom pa zopet s šamponi in pripravki vse sćistim in imeti jih doma dokler se ne reši. Sem pa morala pri hčerki za en dan uporabiti samo lasno olje, da se ji lasišče neha luščit, ker ko je vse belo od suhega lasišča nič ne vidiš.
Zanimivo, ko sem se prvič srečala z ušmi pri najstarejšem leta nazaj jih je imel samo on, takoj sem ukrepala, samo enkrat ga umila s šamponom in razčesala in to je bilo to. Od takrat se mi je zdelo, da uši niso neka reč. Sedaj pa tole.....:(
Če komu prav pride sem našla še neke variante in opise kako se jih znebiti in opise kaj sploh so, cikler etc še iz časa socialzma. Ha, iz časa, ko si moral uši prijavit: http://www.obzornikzdravstvenenege.si/Celoten_clanek.aspx?ID=d00b04
terakota
Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 05. 2015 21:54