Žaljenje po zasebni pošti

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

21. feb 2007 10:21

Ja, neprijavljeni uporabnik ga je poslal, kar sicer ne bi smelo biti mogoče. Par osebkov je to izkoristilo za žalitve, nekaj pa je bilo pravih sporočil. Poglej med poslana sporočila če ti je kdo pisal (ne med prejeta). Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

21. feb 2007 10:39

Jaz sem pa tudi danes čisto po naključju med poslanimi sporočili našla  dve prejeti. Pošiljatelj in prejemnik je Julya. Sem pa obakrat dobila mail o sporočilu, ki me čaka. V bistvu samo naslov, ker vsebine ni bilo. Med prejetimi sporočili pa ni bilo nič. Julija

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

21. feb 2007 10:41

Tudi jaz sem dobila sporočilo (jernej ti že veš), in izgledalo je kot, da sem ga sama sebi poslala. Tako kot pri tebi Julya, samo da je primeni bila vsebina. alexis

jernej  

21. feb 2007 10:45

Vem vse to... To se je dogajalo zaradi luknje, ko je lahko nekdo, ki ni bil prijavljen poslal drugemu uporabniku ZS. V tem primeru se je zgodilo to, kar ste opisali. Zgledalo je, kot bi pismo poslali sami sebi, po emailu je prišlo pa prazno sporočilo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

21. feb 2007 13:18

Danes ste mi nekateri javili, da ste ponovno dobili žaljivke po ZS. To sem čakal Včeraj namreč nisem odpravil napake, ampak anonimnežu nastavil past, v katero se je ujel. Podjetje Sinfonika d.o.o., njegovega internetnega ponudnika sem že obvestil o žalitvah in upam, da bodo ukrepali. Luknja je od zdaj naprej res zaprta. Ker vem, da bereš te strani, pa ti sporočam, da anonimnosti na internetu ni. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

21. feb 2007 14:35

Jernej, mene pa zanima nekaj drugega. Če se dogajajo takšni vdori ali to pomeni tudi to, da imajo "vdiralci" dostop do naslova (tako, da ga vidijo) zasebne pošte, torej do email naslova? fresh

jernej  

21. feb 2007 15:03

fresh: Ne, ker ni šlo za varnostno luknjo, ampak za programsko pomanjkljivost. Sistem je dovolil pošiljanje ZS ne da si prijavljen. Torej nekdo, ki ni bil prijavljen je lahko poslal tebi ZS. To seveda ni v redu, ker potem ne veš kdo ti je pisal. In nekdo lahko stresa žaljivke, pa je težko ugotoviti kdo je. Tako da je šlo zgolj za pomanjkljivost sistema. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

21. feb 2007 15:05

Aja ti si vprašala nekaj drugega... Ne, "napadalec" je vedel le vaš ZS... Email z obvestilom ki ga dobiš ko dobiš sporočilo pa pošlje kulinarika.net samodejno če imaš to možnost vključeno v nastavitvah... "Napadalec" torej ni pisal po emailu (ker ga nima), ampak po ZS... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

21. feb 2007 15:29

Jernej, ti si pa glavca! Vsaka ti cast. Jerneja USA

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

21. feb 2007 16:51

Jernej, pravi policaj si že! No, jaz sem pred par tedni spraševala o teh sporočilih, ki si jih naj bi sami sebi pošiljali, pa mi ni noben odgovoril. No, zdaj vem, za kaj je šlo. A mene je neka oseba nekaj res spraševala (brez žaljivk) in jaz ne vem, komu odgovoriti. Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti