20. feb 2007 9:29
tasau, hvala za pohvalo, ampak žal je za pripravništvo na sodišču kakem razumnem roku preslabo...bi moralo biti vsaj tam nekje 8,4 (glede na sistem zaposlovanja pripravnikov). nasty girl, da bi vsaj bilo tako...morda pa samo v naši okolici zadeve potekajo tako, da če nimaš poznanstev...glede volonterskega pripravništva imam pa precej odklonilno stališče. Zakaj? Iz mojega vidika: ker se mi zdi, da če neko delo opraviš in če ga dobro opraviš, si za to tudi zaslužiš plačilo. Iz vidika delodajlca: na delavca, ki ga plačaš se lahko vsekakor bolj zaneseš, na njega preložiš večjo odgovornost in od njega tudi več zahtevaš. Iz vidika staršev pripravnika: 24 let so me živeli, a se vam zdi pošteno, da pa ko grem službo, oni še vedno plačujejo zame? Iz vidika dodatnih stroškov: verjetno delodajlec pričakuje, da je pripravnik na delovnem mestu urejen, to pomeni novo garderobo (ne morem se ravno v kavbojkah in puloverju pojavit tam), tu je se prevoz na delo, hrana...vse to finančno breme pade name (oz. na starše), odpadejo pa jasno vse študentske olajšave. Ja frina, težava je v praksi na sodišču, žal :( pa bomo že, če smo do sem prilezli:) lep dan vsem. jana jana2