Pozdravljeni
Kako naj shranim krofe ,da bi bili čim dalj sveži.Tašča mi je prinesla 18 še toplih krofov,seveda jih ne bomo pojedli v skrinjo jih pa nebi rada dala.
Hvala za odgovore
goga
Pozdravljeni
Kako naj shranim krofe ,da bi bili čim dalj sveži.Tašča mi je prinesla 18 še toplih krofov,seveda jih ne bomo pojedli v skrinjo jih pa nebi rada dala.
Hvala za odgovore
goga
18. feb 2007 12:54
Mi jih damo v posodo za kruh od TW, potem pa jih pregrejemo v mikrovalovni ali navadni pečici in posujemo s sladkorjem.
Loni Makaroni
18. feb 2007 12:57
Pozdravljena Gogad.Jaz jih shranim v Tapperwer posodi ,ko so hladni. kepca
18. feb 2007 16:07
V zamrzovlanik, potem pa sproti odtajaš ali na sobni temperaturi ali v mikrovalovki. mamamia
18. feb 2007 16:17
Hvala vam dekleta,so že v Tuperwarovi posodi za piškote.Mikrovalovke pa nimam,saj do torka bodo zdržali. lp goga
18. feb 2007 17:25
Mi smo današnje shranili kar v želodce, v torek pa delam sveže.
lp Vesna
18. feb 2007 22:04
Naši krofi so tudi že v želodčkih v torek pa seveda druge. mamazeljka
18. feb 2007 22:24
tudi jaz sem jih že dala v skrinjo in so bili odlični renata.zagmajster@kabelnet.net
19. feb 2007 8:12
Krofi iz skrinje so odlični, sploh se jim ne pozna, da niso sveži. Odslej jih bom shranjevala v skrinjo tudi za en dan, ker se ne morejo primerjati s tistimi, ki čakajo v vrečki ali posodi. Odtaljevali so se približno eno uro na sobni temperaturi. Skratka po kosilu sem jih dala ven in za malico smo se sladkali. matilda
19. feb 2007 14:57
A jih niso včasih na pepelnično sredo dali na vrvico in na podstrešje sušit? Samo ne morem se spomnit, kdaj so jih uporabili. Mogoče okoli velike noči?
LP
juhica
19. feb 2007 16:52
Ja imaš prav krofe so nanizali na vrvico jih posušili na veliko noč pa so skuhali meso vodo-juho pa nalili v krožnike notri pa posušene krofe, ampak to so bili časi ko niso imeli vsega na pretek.Sama se spomnim ko sem bila otrok, je moja mama šla samo enkrat na mesec v trgovino po moko olje(po večini je uporabljala sv. mast ampak včasih je kupila še kaj olja) sladkor kavo.Meso mleko maslo zelenjavo kruh skuta domač kis jabolka hruške, vse to in morda še kaj pa je bilo doma-so pridelali.
Tega o posušenih krofih pa se spominjajo starejši ljudje.
Danes pa kakšna trgovina v nedeljo ne obratuje pa se nekateri kaj hitro razburijo.No ja časi grejo naprej in tudi ljudje moramo z časom naprej.
LP
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bovla po kitajsko
Marmorni sladoledni sendviči