19. feb 2007 14:19
Ne vem, no, ampak jaz zdravil nikdar nikomur ne odstopim (ajde, za žival bi jih dala, če bi jih imela), niti jih ne vzamem. Zdravnik ga ja predpiše točno določenemu pacientu in ni nujno, da enako zdravilo ustreza nekomu drugemu. Vsako telo ima svoje potrebe in svoje značilnosti in druge razloge obolenja. Z antibiotiki pa sploh ni heca. Strinjam se s tistimi, da antibiotik ne sme ostati. Vzame se do konca, razen v izjemnih primerih, ko je pakiranje preveliko za otroka, kot je nekdo zgoraj omenil, ali d aje iz določenih razlogov pač nekdo dobil še eno "rezervno" dozo. Ampak kar takole jih dajat naokoli, pa saj niso bonboni...In kaj, če bi prišlo do kakšne neugodne reakcije, ker ena sestavina nekomu ne bi ustrezala?
Glede Jelcy sem pa jaz razumela tako, da ima doma zalogo, ker pač ve, kdaj sme kaj uporabit. Mi je to tudi čisto razumljivo, ker dela v zdravstvu in o tem zato tudi nekaj ve. Zato sem prepričana, da bo za kužka zdravilo dala, če pa bi jo nekdo prosil zase, bi ga verjetno napotila do zdravnika.
Pa še o stroških za živali: ti so visoki, ni kaj. Mi smo psa poskušali zdravit tri dni, a smo ga morali potem evtanazirat, ampak v treh dneh je šlo za obiske pri veterinarju in za zdravila nad 200 evrov...Čez en teden se je zastrupil maček, tri dni zdravljenja, injekcij, preiskav in infuzij - 250 evrov...Ampak je vsaj preživel.
Je pa res, da jaz niti živali ne bi dala zdravila brez posveta z veterinarjem, pa čepravzgolj po telefonu.
MAmamia
mamamia