Pripomočki za peko iz silikona

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

16. feb 2007 4:02

Tudi jaz imam pekače za male in velike mafine, silikonsko podlogo, valjar in čopič. Z vsem sem zelo zadovoljna. Ker pa imam tudi pekače za pite, marmorni kolač in torte iz domače gline, mi jih je škoda stran vrečt in druge kupit, ko pa se vse tako lepo speče v lončenem pekaču. Tako da bodo ti kar ostali. Z silikonskimi, ki jih imam, pa sem zelo zadovoljna. Kyara

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

16. feb 2007 7:00

Atina, koliko podloga vpliva na ceno ne vem, sta pa oboda za torto različne kvalitere, ker imajo 4 cenovne razrede. Škoda, ker ni premera 28 cm.

Proti silikonu nimam predsodkov, prvega sem kupila pred caa desetimi leti in je čisto drugačen - boljše kvalitete kot ti, ki jih zdaj prodajajo.

Lp

Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 16. feb 2007 07:01:00

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

16. feb 2007 7:34

imam le en silikonski pekač v obliki "srnin hrbet"...moti me le to,ker pecivo po peki, daljše stranice niso ravne Vesna Leben

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. feb 2007 9:46

Atina, vsekakor vzemi tistega s steklenim dnom! neprimerljiva prednost je tudi to, da lahko na steklenem dnu torto režeš in da steklo ne reagira z nobenimi sadnimi kislinami, ne zarjavi.., torej ti torte ni treba prestavljat iz dna modela (kar vsi vemo, da zna bit tečno), niti zaradi rezanja niti zaradi tistega kovinskega okusa, ki ga sploh sadne torte rade dobijo, č ejih pustiš v kovinskem modelu.

Mami je mela takega doma, jaz sem pekla samo v njem, dokler smo bili skupno gospodinjstvo:) pri meni je pa že nekaj časa na "viš listi" - seznamu želja, ampak, ker je ta lista tako preklemano dolga, pa še ves čas se dopolnjuje, pa še ni prišel na vrsto. Ampak bo, ko dobim police v kuhinji, da ga bom mela kam dat, hehe

ligojna, jaz bom kupila "steklen" (mislim, da je iz pireksa v resnici) model za srnin hrbet. Kovina se skrivi, silikon se pa razleze in potem srnin hrbet nima iste lepe oblike. Ga vsakič gledam v merkurju, pa fajn je, ker sta dva manjša in tako se model ne zvrača... 

Rimljanka, steklene kuhalnice, to bi bilo za nas, hehe. No, dokler ne izumijo nerazbitljivega stekla, primernega za kuhalnice, bova pa z modrimi kuhalnicami mešali, a ne?

lijana ima zelo prav, da so silikoni različnih kvalitet, pri tem da ni vedno cena odločilen faktor, je pa pogosto... Malo je trapasto, ker ga ne moreš prej probat...

Sicer imam jaz silikonski model za potico oz. šarkelj. za to se mi zdi čisto praktično, ker so ti modeli veliki in silikonske lažje stlačiš v kak predal, pa ker je take oblike, da se težje razobliči, ni tak problem s tem, da ne bi bilo pecivo taprave oblike, ko pride iz pečice (pri vseh pravokotnih oz. podolgovatih se mi zdi, da ne bojo čitsto prave oblike, ker silikon ni tako trden). Za navadne torte pa imam rajši klasiko, sploh ker jo lepo razstavim in v stroj fliknem, da opere, hehe:), čeprav so bili v kompletu tudi tile, ampak teh skoraj ne uporabljam.

Pravokotni model je ok za sladolede, sploh sadne, kisle, kjer včasih ni najbolj priporočljivo uporabit kovinskega zaradi sadnih kislin. Pa da ti ni treba vsega s plastično folijo oblagat. Je pa res, da ko tlačiš v zmrzovalnik, se ta silikonski malo prilagodi prostoru, kar pomeni, da spet ne bo tako lep pravokotnik... Ampak to sem sama kriva, kaj pa mam vedno natlačen zmrzovalnik... Ampak 92 l je tako malo za naju dva Je pa res, da kovinskega pa mogoče sploh ne bi not stlačla, tak da vse ima + in -.

Veri

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

16. feb 2007 10:41

Jaz imam silikonske pekače za mini in navadne muffine, sadno tortico, šarkelj, zvezdico, 2 za torte, pravokotni pekač, pletenico, 3 podloge za valjanje, pa posodico za led oziroma za čokolado, čopiče in lopatke (uh, madonca, zdaj, ko sem začela štet vidim, da jih imam kar nekaj ) Vse uporabljam in z vsemi sem zeeeloooo zadovoljna stana

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

16. feb 2007 15:55

Zdaj ugotovila zakaj nimajo večjih silikonskih pekačev.Sem jih iskala kar nekaj časa.Seveda,pri večji masi bi se zvile stranice.Jaoooo,da mi ni prej potegnil. ena mš

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

17. feb 2007 13:44

Uporabljam praktično samo še silikonske pekače. Razen za torto in razne pite, iz enkaega razloga, kot je že Veri povedala.

Sicer pa, če koga zanima, ravno danes sem v Eurospinu v Črnučah videla cel kup pekačev iz silikona, pa tudi podloge za valjanje so imeli. Jaz sem si privoščila posamezne posodice za muffine (zgledajo kot papirnate skodelice) in pekač za šarkelj.

Avena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

17. feb 2007 14:18

Kako pa se obnesejo tile pekači in podloge iz Evrospina? Jaz sem jih že tudi gledala... preveč mi smrdijo (!) Končni izdelek ne smrdi po tem?

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

17. feb 2007 16:05

Jaz pa nimam niti enega silikonskega in me ravno tako kot Rimljanko nekako odbijajo. Bila sem že na tem da kaj kupim, pa se potem vedno pred polico pramislim. Občutek, ko držim tisto plastično reč v roki me nekako ne prepriča. lp Vesna

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. feb 2007 17:14

Še vedno kolebam med tistima dvema pekačema, kot sem prej dala link. Tisti, ki ima stekleno dno, se mi zdi, da ima silikon slabše kvalitete. (Cena je nižja). Če vzamem tega, kako se bo ta 'slabša kvaliteta' kazala? Je oni drugi res toliko boljši, da se bi ga bolj splačalo vzeti?

Me pa vseeno mika tale s steklom, samo ne vem ... 

Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti