Pozdravljeni!
Zanima me , če kdo pozna recept za pripravo sirupa iz črne redkve in meda, ki je menda proti kašlu zelo učinkovit. Hvala
kavica
Pozdravljeni!
Zanima me , če kdo pozna recept za pripravo sirupa iz črne redkve in meda, ki je menda proti kašlu zelo učinkovit. Hvala
kavica
13. feb 2007 19:28
Moja mami v redkev izdolbe luknjo in noter natoči med. Potem ta med z žličko jemljemo ven in sproti dodajamo novega.
Proti kašlju pa je učinkovita tudi čebula z medom: čebulo na drobno sesekljaš in flikneš v med (med zaradi tega soka, ki ga odda čebula nekako zvodeni) potem to po žličkah piješ proti kašlju.
ivonja
13. feb 2007 20:47
Redkev z medom je ena boljših stvari proti kašlju. Če jo spiješ zjutraj na tešče je še posebej učinkovita. Jaz jo pozimi tudi sicer večkrat vključim v jedilnik.
lp Vesna
13. feb 2007 21:17
Mi poleg medu uporabljamo še sladkor,v eno med v drugo sladkor,otroci pa to pijejo z slamico kar iz redkvice,redkvico pa polnimo 2-3x dokler jo ne potegne čisto skupaj. rdeča kapica
14. feb 2007 11:26
Podvarianta tega recepta (na lastni koži nepreverjena) - redkev izdolbeš in spodaj narediš toliko luknje, da med počasi odkaplja čeznjo (po moje ne sme biti prav velika, sicer redkev nima časa nič oddati v med. Enako sem nekje brala za čebulo, čeprav je po moje zgornja varianta, ko oboje skupaj kar zmešaš tudi čisto v redu. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
14. feb 2007 19:06
Hvala za vse recepte.Smo naredili in tudi že probali sirup. kavica
17. dec 2011 19:44
Ta zdravilni recept bom sprobala danes narediti.Zanima me kdaj lahko začnemo piti-jesti ta med.Hvala.
golubić
17. dec 2011 22:07
Ko ven priteče sok (torej mešanica redkve in medu) to lahko že piješ.
Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.kKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Bučni pire iz rumene buče