13. feb 2007 17:45
Hobotka, tak pekač sem pred leti zapazila v enem izmed katalogov, mislim, da je bil neckermannov in ga tudi naročila. Je tak črn, nizek in širok, podobno kot so originalni pekači iz pečice, le malo manjši. Po dnu pa ima posejane čisto majhne luknjice (podobno kot na pekaču za kostanj, le da so manjše). Med peko ga jaz malo potresem ali pa krompirček premešam in res ni masten. Samo res je, da ga nisem videla nikjer po štacunah.
Ponavadi pa naročim kakšne "bedarije" za kuho iz teh katalogov, ki so mi zanimive in sem kar zadovoljna, vse skupaj pa je zelo poceni (imam tisti plastični aparat za dekorirano rezanje sadja in zelenjave, ko pride kumara "nafedrana" in paradižnik v zvezdicah...potem kovinske sponke za mesne rolade ali sarme, tak kovinski zvezdast modelček na dolgi palčki za pomakanje v palačinkino testo - pridejo zvezdice, nato nastavek za peko piščanca v pečici v pokončnem stanju, tam sem kupila tudi "sirov" žar raclette in malo fritezo, ki je kombinacija s fondijem, toaster, ki se mu menjajo plošče, ena izmed njih je tudi za vaflje, zato mi je bil zanimiv, potem tak valjček s profilom, ki razreže zgornjo plast testa za pito v mrežo v eni potezi, nožek za rezanje valovitega čipsa, potem dekorativno "zložljivo drevo" iz prozorne plastike, na katerega nabadaš koščke sira, olive, kumarice, orehe, grozdje...uh sem se zdaj razpisala, pa zveni kot reklama za neckermann...). No v bistu me je zanimalo, če imate tudi ve kaj od tega, pa je ratalo tole.
Kupi se tudi peki papir za večkratno uporabo, verjetno je tega mislila mammamia. In verjetno bo še kdo znal povedati, da se pomfrit speče na tričetrt, vzame ven, odcedi in hop spet še enkrat v olje. Samo pri nas ga ne delamo tako, se mi ne da :)
katka
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 13. feb 2007 17:46:36
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 13. feb 2007 17:47:17