Kako jih pripravite, da so tiste prave?
Že nekaj časa me doma prosijo za njih, sem jih kupila...in... kar v moko in vroče olje?
Hvala
M
Kako jih pripravite, da so tiste prave?
Že nekaj časa me doma prosijo za njih, sem jih kupila...in... kar v moko in vroče olje?
Hvala
M
12. feb 2007 14:29
točno tako, samo v moko in vroče olje, pa gric, gric...
12. feb 2007 14:51
Pa s soljo potrest, ko jih ven iz olja vzameš, ne prej mamamia
12. feb 2007 15:22
In moka naj bo ostra,lahko je tudi zdrob.Najboljše so sveže še nezmrznjene,vendar to že tako vsi vemo. ati zlati
12. feb 2007 15:24
Če hočeš še posebno hrustljavost, daj med moko tudi malenkost pšeničnega zdroba. Olje pa naj bo zelo vroče. Levinjav
12. feb 2007 15:33
V zelo vročem olju v kombinaciji z zdrobom se začne zdrob hitro smoditi,vendar je za moj okus taka priprava najboljša.
ati zlati
12. feb 2007 16:42
Meni tudi, ampak jaz imam rajši koruznega.
lp,
vanjatajnsek
13. feb 2007 11:15
Mi pa jih pečemo brez moke ali zdroba. Dobro obrišemo, da so suhe in jih na vročem olju popečemo, ko so pečene pa solimo in premešamo. Tudi ostale ribe (sardelice, postrvi,.. ) pečemo brez vsega (moke ali zdroba) in se vedno lepo zapečejo in imajo krasno hrustljavo skorjico.
14. feb 2007 11:09
Narediš vse tako kot so opisali ostali, vendar jih najprej operi v slani vodi, da ti ne bo kuhinja še dva dni smrdela.Drugače so pa odlične.
nasha
14. feb 2007 13:16
Kaj pa zmrznjena varianta? Odtajam, oplaknem s slano vodo, posušim na papirnati brisači, v moko in potem v olje? Ali še kaj več in zraven. Ker moje me že malo obtožujoče pogledujejo iz vrečke v zmrzovalniku. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
14. feb 2007 13:37
O morski hrani jaz praktično ne vem nič. Vem, da so girice vrsta ribic, mi je pa rekla svakinja, da imajo še vso drobovje noter in glavo.... in da se takšne jejo.... Zato jih še nisem pripravljala... Pa ne samo giric; tudi hobotnice ne, ne lignjev, ne školjkic,... Praktično nič... Nič od tega tudi nisem še jedla... (res sem pravi revež, kar se tiče morske hrane.... me je kar sram!).
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto