Zanima me, s čim namakate tortni biskvit? Jaz ga sicer ponavadi s sokom od kompota, ampak bi rada kaj drugačnega probala. Včasih se mi pri kakšni
Hvala!
*petra*
Zanima me, s čim namakate tortni biskvit? Jaz ga sicer ponavadi s sokom od kompota, ampak bi rada kaj drugačnega probala. Včasih se mi pri kakšni
Hvala!
*petra*
12. feb 2007 12:58
če jo namočim z mlekom, ga malce izboljšam s čim alkoholnim, npr. Baileys likerjem ali pa s čokoladnim... Loni Makaroni
12. feb 2007 13:01
Alkohol odpade zaradi otrok.
Kakšna pa je razlika v okusu, če je recimo namočena z mlekom? A je zaradi tega tudi kaj manj obstojna, manj sočna, kot sicer ....
*petra*
12. feb 2007 13:24
Meni je bilo vedno "čudno" namakati biskvit z vodo, in sem ga zato vedno z mlekom (govorim o čokoladnem biskvitu). Ni bilo nič narobe, tako da kar mirno uporabi mleko. Mogoče lahko dodaš še malo kakava (če je čokoladna torta).
Koliko je torta sočna je odvisno od tega koliko jo navlažiš, ti pa ne priporočam, da pretiravaš, ker potem vse teče iz biskvita.
alexis Sporočilo je spremenil(a) alexis dne 12. feb 2007 13:25:39
12. feb 2007 13:25
Če namočiš samo z mlekom ni nič narobe. Zaradi boljšega oz. bolj polnega okusa lahko mleku dodaš kakav ali pa liker, kot je predlagala Loni. Sama najraje uporabljam mešanico pomarančnega soka (sveže iztesnjena pomaranča) in jagodne marmelade (domača, skoraj brez dodanega sladkorja).
12. feb 2007 13:29
Meni se ni nikoli zdelo, da bi bila torta npr. čudnega okusa, če sem jo navlažila ali s sokom (npr. razredčen malinov sok) ali s sokom iz kompota ali z rumom in vodo... Sočna bo toliko, kolikor jo boš namočila. Sama se še vedno pristaš tega, da torto naredim en dan prej, biskvit navlažim, ga položim nazaj v tortni model, namažem s kremo in dam v hladilnik, da se čez noč prepoji. Nekaj ur pred rezanjem pa še namažem po vrhu in okrasimo. Torta je bila vedno sočna! Seveda pa mora bit tudi biskvit ta pravi Lp, Asja
12. feb 2007 13:31
Mleko je v redu, ampak se mi je pecivo enkrat hitro skisalo (bilo je poleti). Da boš imela bolj okusen rumen biskvit, je dobro noter dat vanilin sladkor, namočiš pa pač s kompotom ali sladkano vodo. Pa saj sladkana voda je v bistvu isto kot kompot... Če ne, sem pa jaz vlažila biskvit tudi s sokom, npr. juicom, vendar moraš paziti, da ne daš tistega grenkega.
Čokoladni biskvit pa lahko navlažiš z mlekom ali sladko smetano.
lp
matilda
12. feb 2007 13:44
Jaz se držim nekih nepisanih pravil:
Biskvit vlažim tako, da z veliko žlico biskvit dobro natopim, potem ga za nekaj časa obrnem - to zaradi tega, da vsa tekočina ne steče na dno, zgornja plast pa ostane bolj suha.
Namazano torto obvezno pustim čez noč, da se odsedi in prepoji vseh okusov in vonjav - naslednji dan pa jo okrasim.
Pozdravček!
12. feb 2007 13:49
12. feb 2007 14:16
Moj nasvet za vlaženje tortnega biskvita je sledeč:
Sadne torte:kompot+marmelada in rum po želji
Čokoladne torte:bela kava ali kavni nadomestek+rum po želji
Skutne torte:biskvit vmešaj z malo več masla in kako jajčko več
Lahko pa kombiniraš po mili volji.
ati zlati
12. feb 2007 15:47
Jaz najraje uporabim pomarančni sok. Ne maram sokov za redčenje, uporabim sok iz tetrapaka. Še najbolj mi je všeč tisti, ki ima narisanega pingvinčka. Sem pa zadnjič, ker drugega ni bilo pri roki, stisnila pomaranče iz navlažila s svežim sokom. Bilo je odlično!
sara Sporočilo je spremenil(a) sara.vidmar dne 12. feb 2007 15:48:55
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pica zvitki
Pistacijeve rolice