Sinuzitis-pomoč!

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

tema odprta - 11. feb 2007 11:30 | ogledi: 3.028 | odgovori: 6

Že 14 dni sem bolniski,imam glavobole,zabit nos,prosim pomagajte mi .Inhalacije ne prenašam,kupila sem Sinupret po nasvetu zdravnice,pojedla antibiotik-bolje se počutim .hvala,senka

senka

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

11. feb 2007 11:40

Po mojem bi bil čas za obisk ORL specilista.Zabiti siusi znajo biti hudo neprijetna zadeva,to vem iz svojih izkušenj.Naj ti sinuse  slikajo,boš vsaj vedela pri čem si. Bernarda

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

11. feb 2007 13:01

Ne vem na kakšne inhalacije točno misliš...

Ampak meni je vedno zelo zelo pomagalo, da sem predihavala paro kamiličnega čaja (saj veš, tako kot vidimo v filmih, velik lonec vročega čaja iz kamilic - seveda ne toliko, da bi se poparila ");">- pa rjuho ali brisačo čez glavo in predihavat, dokler se ne shladi; je potrebno biti kar vztrajen). To mi je vedno spucalo sinuse po parih dneh takšne terapije.

Drugače pa poiskusi še spiranje s fiziološko raztopino ali kar slano vodo. Vdihneš skozi nos, dokler se celotne poti nos-usta ne sprostijo in spraznijo. Na začetku izredno zoprno, potem pa se navadiš, pa še počutje je po tem neprimerno boljše in je vredno malo potrpet. 

Hitro okrevanje!  ");">

KetyP

vesn@  

član od: 27.3.2006

sporočila: 59

11. feb 2007 13:25

oj  tuzkaj  ti pa lahko dam nekaj  nasvetov  ker  mam sama probleme  z  sinusami  pravzaprav se sprasujem  s cim vec  nimam   1 laneno  seme  kuhaj na mleku  da se zgosti  nato  zavij  v  krpo  pojdi pocivat  daj  na sinuse  in ce so  ti bo  zacelo  zeleno  iz  nosa  2  v zeliscni  kup  kapljice  z  sinusan   3  fizilovse sprobano  sem  biola  tako  boga  da sem se jokala   ma kemo in  obsevanje  je  bilo  nula  proti  sinusam  sko  4aztopino   pa  seveda inhalacije  to  je to  lp    vesn@ vesna kovačič

Zmajcica  

član od: 18.11.2006

sporočila: 36

11. feb 2007 13:39

Po-zdravljena Senka

Tudi sama sem imela iste težave kot ti, glavobole in 14 dni hudega nahoda. Odšla sem k zdravnici in dobila antibiotik Amoksiklav in pršilo NASONEX, ki pa je zelo močno in samo na recept, toda težave za tem so hitro izginile.

Lep pozdrav

Zmajcica

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

11. feb 2007 13:56

Imela sem ga enkrat.Po antibiotikih je bilo malo bolje.Sčistilo se je kasneje.Sedaj že par let nimam težav.Slišala sem za zdravnico,katera čisti votline z zeliščnimi kapljicami.Ona jih da 2x v nos in potrebuješ brisačo za ves gnoj.Lahko se pozanimam kje je,če dobim podatke.Nazadnje je bila menda v Novi gorici. ena mš

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

11. feb 2007 15:41

hvala,prijeten ostanek vikenda želim.lp senka senka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti