11. feb 2007 0:14
Mi smo v šoli rekli 'tsunami'. Nekako mi ne gre tale 'cunami'. Se mi zdi isto, kot če bi pisali 'radijo' namesto 'radio'. Ampak če pravijo, da je pravilno, naj pač bo. Upam, da bomo to besedo uporabljali čim manj, pa naj gre za cunami ali tsunami ali kaj tretjega.
Pa saj ne gre za to, da bi si zdaj šteli napake, ki jih delamo - ponavljam - vsi. Gre zgolj za to, da se česa naučimo (na žalost je še vedno najbolj uspešen način na napakah). Če ima kdo kako vprašanje, lahko vpraša, če ne, pa naj to temo preskoči. Pravite, butasta tema. Jaz sem recimo videla že bolj butaste teme kot je ta. Pa kaj. Vsak odpira teme, ki ga zanimajo. Jaz recimo nisem več odpirala tem 'Vse najboljše za rojstni dan, XXXX', ker jih je bilo v enem tednu okoli 5. Sem preskočila. Pa še je takih tem.
Mislim, da ni namen te teme to, da bi bili zdaj vsi v strahu, joj, kaj če mi vejica manjka, ali Bog ne daj, nisem prav napisal/a predloga s/z! Noben ne bo dobil ošpic zaradi tega. Ene sicer moti bolj, ene manj. Smo si različni. In strinjam se s pisanjem ene izmed predhodnic, sem prihajajo ljudje vseh izobrazbenih struktur. Pa tudi taki, ki jim slovenski jezik ni materni. Take še posebej spoštujem (vem za dva, trenutno), saj se trudita. Pri eni sploh nisem pomislila, da to ne bi bil njen materni jezik, saj zelo lepo piše.
Tudi jaz v klepetalnici ne pazim posebej na veliko začetnico, ločila ipd., saj gre vse hitro. Na forumu pa. Ker če bomo popustili pri pisanju in bomo potem morali kaj bolj 'resnega' napisati, pa ne bo šlo, oz. bo polno napak. Zato je dobro, da se trudimo. Tako nam pride v kri. Seveda pa so eni pri tem bolj uspešni, drugi manj. Prostora je pa dovolj za vse.
Čas bi bil, da vsi skupaj postanemo bolj umirjeni, se nehali kregati in prebirali tiste teme, ki nas zanimajo in kjer nam ne gredo lasje pokonci. Pa sploh nisem opazila, da ta tema ni med Ostalo ...
Atina