14. feb 2007 10:14
Terezija, nihče tukaj ti nič noče. Je pa res, da na enako pisanje različno reagiramo, eni imamo višji, drugi nižji prag tolerance, enega zbode v oči ena stvar, drugega druga...
Tako da se nič ne umikaj s foruma, piši, kot se ti piše. Mene določene napake sploh ne motijo, navsezadnje jih tudi sama delam, pa kaj potem? Vsaj dokler me vsi razumejo. Moti pa me nespoštovanje do jezika, ki se kaže na druge načine kot pa v pisanju v narečju ali v napakah tistih, ki se trudijo po svojih močeh in razen slavistov njihov napak drugi niti ne opazijo.
In dobrohotna opozorila nekaterih, ki o jeziku vedo nekaj več, mene sploh ne motijo, motilo pa bi me, če bi me kdo podcenjeval zgolj zato, ker ne dosegam njegove ravni rabe jezika, pa čeprav je on študiral v tej smeri, jaz pa nekaj čisto drugega.
In kaj pomaga slavistu, lektorju na primer, vsa njegovoa izobrazba in znanje o jeziku,ko pa je nekaj, kar napiše, stilsko tako slabo, da je joj? Torej so tudi med slavisti razlike, ne obvladajo vsi vsega.
Rekla bi takole: slavisti, bodite prizanesljivi do nas, ki smo bolj spretni pri čem drugem, mi drugi pa bomo enako prizanesljivi do vseh, ki ne obvladajo česa z našega področja. Začenši s tem na priemr, kako speči goveji zrezek, da ne bo trd kot podplat...
Mamamia
mamamia