Že kar nekaj časa iščem tofu sir, bila sem domala v vseh trgovinah od Mercatorja dalje.
Kje naj ga dobim?
Levinjav
Že kar nekaj časa iščem tofu sir, bila sem domala v vseh trgovinah od Mercatorja dalje.
Kje naj ga dobim?
Levinjav
7. feb 2007 14:31
V Mercatorju, tam nekje, kjer so hrenovke, jajca..., v Sparu, v Tušu - velja za KK. Ognjič
7. feb 2007 14:32
Levinjav, v Sparu v Trbovljah ga imajo 100%. Tam nasproti jogurtov v hladilniku. LP! fakin712
7. feb 2007 14:35
Pa Mercator ga ima tudi v svoji Zdravo življenje znamki. Sem ga ravno zdajle prinesla iz Spara. Loni Makaroni
7. feb 2007 17:05
Ja potem grem pa lepo v Trbovlje k očetu, potem pa v Interšpar, he, he.... Tukaj v Litiji, ga še nisem videla Levinjav
7. feb 2007 18:04
Levinjav v Litiji sem ga jaz kupila v Merkatorju pod občino. Imajo ga v hladilniku. (hladilnik na tisti strani trgovine kjer imajo sadje in zelenjavo in sicer čisto na koncu kjer imajo tudi sire) jade
8. feb 2007 17:27
jade a si ga že uporabla? maja
8. feb 2007 17:50
Sem pa mi ni bil všač. Mislim, da ga ne bom več kupovala. jade
15. feb 2007 0:40
Hojla!
Mi smo ga tudi kupili, zdaj pa ne vem, kako naj ga pripravim?!! Lepo prosim za kakšen dober, in ne premasten receptek :) Hvala!
LP, zala
Zala
15. feb 2007 6:55
zala,
ti si za hece. Tofu, pa dober recept! Sicer, lahko je recept tudi dober, užitno pa je vse skupaj le pogojno.
Sicer: tofu ( pa če hočeš tofu sir ) je brez okusa, okus dobi od omake. Osnovni način priprave: tofu narežeš na kockice ( nakockaš, kot sem zvedel par dni nazaj, da je prav ) velikosti 5-6 mm ali na palčke te velikosti in pražiš na maščobi do zlato-rjavega, po praženju daš na papirno brisačo, da se odvečna maščoba odstrani. ( druga možnost: narežeš kot zgoraj, in daš v rahlo soljen krop za 5 min, pobereš in daš na papirno brisačo ). Tako pripravljen tofu, preliješ z omako: recimo arašidovo: tri žlice arašidovega masla, dve žlici riževega kisa ( če daš vinski kis lahko vse skupaj eksplodira, predvidevam ), stisnjen strok čedna, dve žlici ( ali po okusu ) sojine omake, ena žlica rjavega sladkorja, polovica žlice olja ( najboljše čili olje, pa karkoli je to ), po potrebi soli. Vse sestavine zmešaj z 2 - 4 žlice vroče vode do željene gostote.
Ali pa: segrej v kozici ( vok ) žlico olja ( lahko je tisto od praženja tofu-ja, ali arašidovo ), dodaj dve žlici sojine omake in 3 in pol žlice rjavega sladkorja, dodaj prej pripravljen tofu za dve minuti, dodaj tri žlice vode in kuhaj dokler tofu ni prekrit s sirupasto omako ( nenehno stresajoč kozico ( vok )). Naj se v posodi shladI za deset min. pol prestavi v posodo za serviranje . Količine so za pol kg tofu-ja.
Po moje, najbiljše da to delaš ko si sama ( pa nobenemu nič govorit ), ko pripraviš in ugotoviš, da je neužitno vse skupaj vrži v smeti.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Zeljne krpice