7. feb 2007 11:13
Beki prosi za izkušnje z vedeževalko in ne za modrovanje o tem, ali je to primerno ,ali ni primerno ravnanje.
Pred več kot tridesetimi leti sem bila stara okoli 17 let, prav toliko pa moja prijateljica in sorodnica. Ker sva poslušali zgodbe o neki vedeževalki, zelo znani v našem kraju, sva se odločili za obisk. Prisegli sva, da ne poveva nič o naju in naj kar sama ugiba, midve ji že ne bova pomagali.
Tistega poletnega dne sva se toraj napotile k njej, da nama pogleda v karte. Najeprej naju je precej nadrla ,brez razloga, potem pa je pričela brati iz kart.
Prijateljičina mama naj bi se v kratkem poročila ( bila je stara 63let), mož bo kmalu umrl. Fant, s katerim je takrat hodila moja prijateljica, bo kmalu bivši. Nosečnost je videla v letu in pol , z novim fantom, s katerim se ne bo poročila, poročila pa se bo z novim in z njim imela sina.
Meni je napovedala rojstvo dveh živih otrok, nosečnost pa v dveh letih. ( Takrat sem konačla 2.letnik Gimnazije). Poroko v prvih treh mesecih nosečnosti.
Plačali sva manjši znesek in odšli skozi gozd v dolino. Med potjo sva se tako smejali in zabavali na račun prerokb, da sva objemali smreke na poti. Midve ne bova dovolili, da se prerekokbe izpolnijo, ker imava lastno voljo.
Ko sva prišli do prijateljičenega doma, sva sedli v senco pred hišo , prisedla pa je tudi prijateljičina mama. Povedala ,da se je odločila, da se bo poročila naslednji mesec
.
Preden je minilo tisto leto, je imela prijateljica novega fanta, ki je bil meni zelo neprijeten, zato sva imeli malo stikov. Konec leta je imela prijateljica rojstni dan. Ob obisku sem izrabila priložnost in sem jo na hitro opomnila, da se je šlogarca zmotila, ker je minilo že leto in pol, pa še ni noseča. Debelo je požrla in povedala, da je v drugem mesecu nosečnosti. Oba sta bila brez službe, ona v 3.letniku poklicne šole. Seveda je bil otrok nenačrtovan, po tablete pa ni hotela, čeprav sem jo prej posvarila in jo tudi opozorila na zloveščo napoved. Dva meseca po mojem obisku je očim prijateljice nenadoma umrl. S prijateljičino mamo sta bila v ločitvenem postopku.
Ne vem, če si lahko predstavljate moj strah pred nosečnostjo, ki bi se imel zgoditi ravno v letu, ko sem se pripravljala na maturo.
Prijateljica je poleti rodila. Ko sem ji šla voščit za rojstni dan, je bil pri njej že nov tip. V kratkek času sta se poročila in rodila je sina.
O tem obisku sva se pogovarjali nekaj let nazaj. Ona ima v spominu, da ji je šlogarca rekla, da bo bajno bogata, " samo letala ne bo imela". V resnici včasih nima niti za kruh.
Kaj se je izpolnilo od navedenega meni ? Čisto nič.
Na koncu naj povem še naslednje: nakateri ljudje imajo določene danosti, ki jih drugi nimamo. Tudi intuicija je taka lastnost, ki ni enako razvita.
Pravijo, da je človeška usoda določena, vendar imamo možnost, da vplivamo nanjo. To sem prebrala v nekaterih intervjujih z vedeževalci. In da obstaja nekakšna etika, da se hudih stvari ne pove.
Dobra prijateljica, ki je ostala brez službe, je po dolgih letih pravdanja na sodišču vztrajala prav zaradi podpore vedeževalke, ki ji je napovedala, da bo spor dobila. Pravdo je dobila po desetih letih, čeprav so jo sodišča kar nekajkrat zavrnila. Iz kavne usedline je vedeževalka prebrala ( in ji pokazala ) datum pričetka spora ( za nazaj), začetne črke ljudi, ki so bili v nezakonito ravnanje vmešani, črke ljudi , ki so se kasneje ( kot odvetniki in priče ) pojavili na sodišču. Celo mesec oz. dan, ko je dobila v roke odločitev, je vnaprej napovedala iz kave. Začetne črke imen in opis ( očala, brada, spol) ljudi, s katerimi se je gospa srečala zaradi te zadeve.
Naključje ? Presodite sami ....
Želim vam tako življenje, da si ne boste želeli od vedeževalke slišati lepših stvari kot jig doživljate .
frina