23. jun 2010 7:05
Čeprav kupim vsako - Tuševo, Hoferjevo, vseeno prisegam na Merkatorjevo; za določene stvari mi je pa obvezna domača kisla smetana.
Pozdravček!
23. jun 2010 7:05
Čeprav kupim vsako - Tuševo, Hoferjevo, vseeno prisegam na Merkatorjevo; za določene stvari mi je pa obvezna domača kisla smetana.
Pozdravček!
23. jun 2010 7:08
Jaz bi pa vprašala ali ima katera recept za kislo smetano??? tikica
23. jun 2010 9:49
Js tudi največkrat kupim MU, čeprav se mi zdijo vse iste . 1x sem kupila jogurtovo kislo smetano, tista pa ni bila dobra Lizzie
23. jun 2010 12:14
tikica je napisal/a: |
Jaz bi pa vprašala ali ima katera recept za kislo smetano??? tikica |
Domačo kislo smetano dobiš tako, da jo pobereš s kislega mleka - vsaj jaz ne vem nobenega drugega recepta. Da se narediti verjetno tako, da s svežega (namolženega - trgovinski pač ni primeren - tisti z mlekomata pa je) mleka pobereš smetano in jo skisaš. Druge ti bodo pa več povedale.
lp
cervus
23. jun 2010 12:51
Mislim , da Mercatorjevo itak polnijo Ljubljanjske mlekarne. Ali se morda motim?
23. jun 2010 17:12
Ja. Samo kisla smetana od LM ima 20% maščobe mercatorjeva pa 18% maščobe...
Lp Saša
Mir in dobro!
23. jun 2010 18:37
tikica je napisal/a: |
Jaz bi pa vprašala ali ima katera recept za kislo smetano??? tikica |
Sladko smetano zakisaš - tako kot se dela jogurt.
Nasja
23. jun 2010 18:47
Za kislo smetano sicer ne, ampak Creme Fraiche se dela tako, da vzameš sladko smetano (1/4 litra), dodaš 2 do 3 žlice kislega mleka in pustiš na sobni temperaturi čez noč. V hladilniku ostane sveža kakšen teden do 10 dni.
Vanja
12. sep 2011 9:11
Zanima me, kaj je pravzaprav Creme faiche, ki je na prodaj v Leclercu. Je to kisla smetana ali kaj. Enkrat sem jo kupila in je bilo nekaj redko kremastega. In za kaj se uporablja.
morana1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Hrustljav piščanec iz pečice