Težave z grizenjem

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

tema odprta - 6. feb 2007 9:55 | ogledi: 1.429 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Potrebujem vašo pomoč. Očetu so izruvali vse zgornje zobe in imamo težave pri kuhanju. Prosim vas za recepte (predvsem za kosila), ki bi ustrezala.

Lp, polona

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. feb 2007 10:01

Palični mešalnik v roke, pa veselo na delo. Bo pač malce več pire krompirja. Pire lahko narediš tudi iz ostale zelenjave, koleraba, korenje... Pa polenta. Gre tudi vse ostalo, zelenjavne omakice, goste juhe, piščančje meso se da čisto zmleti. Pa kako tuno sem zdrobila v paradižnikovo omako. Jaz sem na koncu že sanjala o makaronih... In ko sem imela poln kufr vsega, sem vzela palični mešalnik in tudi le-te zmiksala v kašo s polivko vred. Za pogledati ni bilo kaj posebnega, okus je bil pa pravi. Tudi joto sem spasirala. Na koncu sem kar s paličnim okoli hodila, pa je bila zadeva rešena. Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

6. feb 2007 10:30

Skuhaš juhico iz krompirja in zelenjave, pa jo s paličnim mešalnikom spremeniš v kremno, torej gosto tekočo...Zraven daš pečeno ali kuhano perutnino, kot je že Loni napisala, ali pa ribo (ki jo lahko skuhaš kar z zelenjavo in krompirjem). Tudi zelenjavo, kuhano z ribano kašo na primer, lahko zmiksaš v gostljato kašo, pa je. Skratka, ni je jedi, ki je s paličnim mešalnikom nebi spremenila v takšno obliko, da je brezzobi jedec ne bi mogel pojesti... Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti