Nasvet in ideje, prosim!!!

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

6. feb 2007 8:08

Dobro jutro vsem! Šele sedaj sem uspela priti do računalnika, ker ga imam samo v službi. Najlepša hvala vsem za nasvete!!! Veste, jaz sem navajena kuhanja za veliko ljudi in naredim to večkrat na leto. Za 20 ljudi se mi res ne zdi problem skuhati, problem so mi tokrat predstavljale ideje.V kuhanju in razvajanju mojih najdražjih prav uživam. Nisem vam povedala, da bom že na kosilu imela 10 ljudi, nato pa pridejo nečaki z otroci. Ker so otroci še majhni, je problem določiti uro, zato smo se zmenili, da pridejo po tretji uri popoldne. Pomagal mi bo sin, ki prav tako rad "paca" kakšne specialitete. Snaha ne kuha rada, je pa prava mojstrica aranžiranja hrane in mize tako, da se dopolnjujemo. In prav danes ima ona 28 rojstni dan in mi je prav žal, da je danes ne morem razvajati, ker sem v službi. Bom nadoknadila popoldan. Lep dan vsem in veliko dobre volje! mestnac2

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

6. feb 2007 8:25

Tudi jaz sem svoje razvadila. Ravno ta vikend sem imela dve fešti - večerjo za kolege in kosilo za sorodnike. Vedno se potrudim in .. vedno mi uspe - he,he. No tokrat sem poenostavila stvari . v Lisi sem našla en super recept: Masa kot za štefko (ki mi nikoli ne uspe), nadevana v pekač, po vrhu pa paradižnik,mozzarela, olive. Zapečeno v pečici. Naredila sem še zrezke z zelenjavo v pečici ( z bešamelom, sirom), lignje s krompirjem v pečici, pa nekaj poganja... Veliko motovilca s lečo in fetko, krompir pretlačen s skuto in zelišči, papriko, pršutom. Vse sem pripravila že prej, tako sem bila čisto na easy. Sladico sem naredila z baze - pecivo za požrešne sosede, pa še vsi so prinesli kaj sladkega s seboj.. V glavnem, uspelo je.. Tina

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

6. feb 2007 13:43

No jaz ti lahko povem kaj sem skuhala za 35 ljudi, ko smo imeli obhajilo. Torej že zvečer sem skuhala gobovo juho, nato dokončala zjutraj z gostitvijo.(krompirjem) Juho sem postregla v kruhove skedice, ki sem jih že prej spekla. Kar zamudno delo, pa še kolegica mi je pomagala. Nato smo spekli meso sv. rebrca, piščančjega (za otroke), žrebička na žaru in pleskavice. Za prilogo pa grško solato, prebranac, pečenčen krompir in pečene paprike. swarovski

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

6. feb 2007 21:14

Aja, spomnila sem se, kaj smo jedli pri enih kolegih. Puran nasekan na kose pečen v pečici, ko je bil napol pečen je bil pa prelit z marinado iz medu, limoninega soka in česna. Bilo je božansko. Fino zapečen puran malce sladkega okusa Isto se lahko naredi s piščancem. Mora se pa že razkosan pečt, da se vsak kos dobro prepoji z okusi. Urša

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

6. feb 2007 23:38

Moja želja je bila (in to so mi tudi pripravli) polenta v palačinki, vse vkup pa polito z vročim paprikašom. Mljack... tumpika

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

7. feb 2007 7:39

Dobro jutro! Tumpika, kako pa gre tale polenta v palačinki? Hvala in lep sončen dan v srcu! mestnac2

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

7. feb 2007 18:10

kristy (Tina), če ti ni pretežko, bi te prosila za ta recept z mletim mesom. Ali je mogoče v zadnji Lisi ali kateri prejšnji Hvala Rebeka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti