5. feb 2007 15:46
No, meni je frizel "prišel" skozi pri pripravi kosila za 27 ljudi (pet nenapovedanih), kar je doselj moj rekord, pa še od juhe dalje sem sedela pri mizi (ne sicer za mojega abrahama, ta priode čez tri leta, ampak vseeno). Po dveh kozarcih mi je bilo gladko vseeno, kaj bodo ugotavljali o moji tokratni ponudbi... Malo se hecam, apmak predjedi sem pripravila dan prej (pač takšne, ki lahko počakajo, da pride juha na mizo) in jih dala na mizo, da so gostje imeli kaj vzeti v roko ob kozarčku dobrodošlice, pa še na župo so bolj mirno čakali. Po predjedi in juhi tako niso bili zelo lačni, kar je pomenilo, da so bile količne "glavne" jedi zmerne. Tu sem kombinirala: nekaj je bilo jedi, ki sem jih pripravila dan prej, glavnina se je pekla v dveh pekačih v pečici, za priloge sem preprosto zadolžila del sorodstva, solate so bile oprane in natrebljene že zjutraj in potem samo premešane v času, ko mi je del sorodstva nosil krožnike od juhe z mize in pladnje ter sklede z glavno jedjo na mizo. Sladica je bila: dve torti in pecivo iz pekača, od prejšnjega dne, jasno. Pa je nekako šlo, ampak mene organizacija dela in samo delo pač ne obremenjuje. Je pa res, da smo hrano že tudi zunaj naročali, in to za manj ljudi, kot sem zgoraj omenjala (deset nas je bilo). Ker se mi pač ni bilo za pripravlja in sem to tudi povedala. Tako da...odvisno od razpoloženja, navsezadnje. Mamamia mamamia