6. feb 2007 10:33
plopsa.
čestitam, da ti je uspelo. jaz naredim pa krompirušu po očetovem receptu, ki je rojen v bosni blizu bihaća. narediš vlečeno testo, obvezno naj počiva 1/2 ure.
nadev naredim: krompir olupim, narežem na drobne kockice 1/2 cm x 1/2 cm jih posolim popopram dodam narezano čebulo in česen.
z oklagijo (bosanski valjar- moj nekdanji sodelavec je rekel, da valjam s palico od lesene karnise za zavese- ha ha) razvaljam testo, in nadevam nadev. razvaljam pa tako, da dobim daljši pravokotnik, ob robovih nasujem nadev in prvič pokrijem, nato spet malo nadeva in zavijem tako tako, da dobim kačo. to kačo zavijem v krog in jo dam v okrogli pekač (tepsijo),. drugo kačo pa dodajam spet v krogu naprej, dokler ni pekač poln. za en burek porabim testo, kateremu sem dodala 2 dcl mlačne vode . to je moja mera. kot si rekla, da tvoj sin pogreša mesek, ga tudi mi dodajamo. dodamo malo mletega mesa, dodam ga cca 20 dag na eno krompirušu. nadeva nikoli ne pražim ali pečem.
pita je pečena. ko testo rahlo porjavi. še nikoli se mi ni zgodilo, da bi bil nadev od bureka ali pite surov.
upam, da bo kakšna slikica.
pa obilo uspeha.
m.schafe