5. feb 2007 8:34
Tudi meni so krofi delali prav toliko težav, da ni veliko manjkalo pa bi se z možem ločila in to zaradi krofov. Enkrat je bilo res kritično, tako sva se sprla zaradi teh malih čudežnih ocrtkov.Vedno sem se držala receptov kot pijanec plota, pa ni šlo. Potem pa je enkrat prišla tašča,njej kvašeno testo vedno kar kipi, in mi povedala in pokazala kakšno testo mora biti. Svetujem po njenih besedah, ker od takrat dalje meni krofi vedno uspejo. Ravno včeraj sem jih cvrla in bili so enkratni, okusni, lepi.. Torej, vzamem 1,5 kg bele moke ( moka Dobro , z roza pikicami na vrečki), 2 rumenjaka in 1 celo jajce, malo olja, 1 dcl ruma, lim. lupina, velika žlica soli, žlico sladkorja dam le v kvasec, ki ga pripravim z malo mleka ter kocko in pol kvasa. V moko zakopljem sol, potem pa dodam vse ostalo, mleko pa dolivam po potrebi. In zato je super, če ti nekdo to pokaže, da vidiš in občutiš z rokami, kakšno testo mora nastati. No in potem pregneteš 1x, vzhajaš, pregneteš še enkrat in spet vzhajaš. Nato zvrneš na desko, razvaljaš in režeš. Jaz delam iz dveh krogcev, vmes marmelado, ker moji jedci hočejo pečeno marmelado. Potem pustim vhajati cca 15 min, nato pa jih ocvrem. V pokriti posodi na eni strani, na drugi pa pri odprti. In to je to. Na vrhu pride še posuti sladkor in čas je za mastni posladek.
Pekarica