Hojla!
Saj ne vem če smem s to temo na kulinariko.Pa poskusimo!
Že kar nekaj časa imam na podplatu(na blazinici) otišanec in to boleč,na vsake toliko časa
ga s škarjcami porežem, tudi vlekarni sem kupila nekakšno tinkturo za namazati- ni učinka!
Ta moj nesrečni vtišanec je velik za hoht sredinca na roki in ko vrhnjo plast odrežem se vidijo čisto majhne črne pikice.Ne vem - naj grem k zdravniku ali naj še počakam?
Vsaka koristna informacija bi mi bila dobrodošla.
mijamarija
Boleč otišanec na nogi
4. feb 2007 14:59
Jaz se ravno s tem srečujem, samo jaz to poimenujem kurje oko, prav tako mi tista tekočina ni nič pomagala, sem pa nabavila hansaplast za kurja očesa in sem si včeraj velik delež že sčistila, drugače pa čim več namakaj v slani vodi. Sem si pred dnevi zaradi tega naredila celo žulj na zunanjem delu podplata ker nisem mogla stopit na blazinico pri prstih, grozno! Upam da čim prej odpraviš nadlogo, pa čevlje malce preveri, meni se rado dela v zimskem času, tudi letos kljub temu da se je obutev dodobra zamenjala... p, maja
4. feb 2007 15:44
Meni je pri podobnih zadevah pomagal pediker. Nena
4. feb 2007 16:11
Tudi jaz sem se več let srečevala s temi otiščanci med prsti na nogah. Vse sem poizkusila, od namakanja in strganja oz. rezanja trde kožice, do mazanja z raznimi tekočinami in tudi z obliži, posebnimi za kurja očesa sem poizkusila. Tako me je bolelo, da nisem mogla hoditi . Potem mi je nekajkrat soseda, ki je bila medicinska sestra obrezala te otiščance. Skratka, kar naprej so se mi pojavljali, ponavadi čez zimo. Potem pa sem enkrat šla na pedikuro, kjer mi je pedikerka krasno očistila te otiščance in se mi nikoli več niso pojavili . Ko bi to vedela že prej, ne bi čakala in trpela . Skratka, mijamarija, kar takoj k pedikerki, en dva tri in otiščnca ne bo več. Ne bo ti žal . zvezdica55
4. feb 2007 16:24
pred osmimi leti sem tudi jaz imela otiščance.Hodila sem k dermatologinji vsak teden,kjer mi jih je žgala-a meni ni nič pomagalo.Svetovala mi je,naj v Avstriji kupim v lekarni MRAVLINČNO KISLINO .To sem potem uporabljala in zelo kmalu so mi otiščanci zginili.Aja, moram še povedati,da sem pri nas kupila obliže,a mi niso nič koristili.Hoteli so že,da grem na kirurško odstranitev in mi k sreči po uporabi te kisline ni bilo treba iti. Bernarda
4. feb 2007 16:50
Svetujem ti obisk pedikerja, ampak res kvalitetnega. Veliko žensk poznam, ki so dolga leta trpele z otiščanci, ko pa si jim svetoval obisk pri pedikerju, pa sploh niso bile zainteresirane. Mnoge so po neznosnih bolečinah le šle na pedikuro. Ni jim bilo potrebno iti več kot dvakrat, zdaj pa nimajo več težav. Jaz nimam teh težav, pa vseeno hodim vsaka dva meseca, ker me pocrkljajo s to njihovo masažo nog, pa še vso trdo kožo odstranijo s stopal. Hodim pa z očetom, ki je diabetik in si sam ne sme odstranjevat trde kože in striči nohtov. Te pedikerke so posebno usposobljene za pedikuro diabetičnega stopala. Res je, da se morava peljat v Žalec, a je vredno. Odloči se in obišči pedikerja, ki ti je najbližji. Pa veliko uspeha ti želim. LP! fakin712 Sporočilo je spremenil(a) fakin712 dne 04. feb 2007 16:50:57
4. feb 2007 17:38
No lepo saj sem mislila da pomaga samo nož.Meni pediker ni mogel,čeprav večkrat šla.Bom kupila mravljično koslino: ena mš
4. feb 2007 17:42
hahhaha zdele vidla da si za mano 20 min.odprla isto temo.hahaha sem bla že kregana da podvajam teme,eni smo črne ovce,kaj čmo!hehehe ena mš
4. feb 2007 17:49
MijaMarija, tudi jaz ti svetujem, da obiščeš pedikerko, zakaj bi trpela. Tudi sama sem oklevala, preden sem se odločila, da jo obiščem in mi ni žal. Boš vidla, počutila se boš, ko ptiček na veji, res. Če si iz mojih koncev ti lahko posredujem podatke po ZS. lp Anamarija
4. feb 2007 18:01
ena mš je napisal/a: |
hahhaha zdele vidla da si za mano 20 min.odprla isto temo.hahaha sem bla že kregana da podvajam teme,eni smo črne ovce,kaj čmo!hehehe ena mš |
Jaz te nisem kregal. Samo napisal sem da je tema podvojena in jo zaklenil.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
4. feb 2007 18:44
Pediker je zakon! Pa noge ti tako porihta, da lahko kupiš kakšno številko manjše čevlje in tudi počutiš se lažje!!! tittaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Dušeno rdeče zelje
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci